judecatCurtea Supremă de Bashkortostan (Rusia) a condamnat pe fondatroul si patru membri ai organizatiei Imarat Kavkaz (Emiratul Caucazului) la închisoare de la 10 la 13 ani într-o colonie penală de regim strict. Cei 5 au fost găsiți vinovați de acte de banditism, furt, cumpărare ilegală și posesie de arme de foc, precum și organizarea unei organizații extremiste.

În timpul anchetei, s-a constatat că Alfred Muhametdinov, în vârstă de 44 de ani, a creat impreuna cu alti patru prieteni celula locala a „Imarat Caucaz” înca din 2012.

Din iulie pana in octombrie 2012 membrii organizației „a realizat sub acoperire propagandă antirusă și anti-constituționala în rândul populației din regiunea Chelyabinsk” se anunta pe site-ul Parchetului republican. În plus, în luna octombrie, înarmați cu puști și carabine, au atacat masina poștei in districtul Karaidelsky.

În 2003, Curtea Supremă de Justiție a Rusiei declarat organizația „Imarat Kavcaz” drept terorista și a interzis activitatea acesteia în Rusia. Seful organizatiei a fost pana recent Dokka Umarov, despre a cărui moarte autoritatile ruse au anuntat în această vară.

Fratele lui Dokka Umarov, Ahmed, este acuzat de seful cecenilor Razman Kadîrov de organizarea raidului islamistilor de la Groznîi de pe 4 decembrie a.c.

Autoritatile ruse sunt extrem de dure in reprimarea a orice semn de separatism. Pe de alta parte, Moscova sprijina activ miscarea separatista din Ucraina, despre care vorbeste in termeni de ”militii populare”, ”forte de auto-aparare”.

Imarat Kavkaz este o organizație jihadistă militanta activa în Federația Rusă. Scopul declarat al Imarat Kavkaz este expulzarea prezenței ruse din Caucazul de Nord și infiintarea unui emirat islamic independent in regiune. Organizatia isi trage parțial originea din fosta rezistenta cecena. Ex-președintele Republicii cecene Icikeria Dokka Umarov a fost primul emir.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top