MedvedevAtunci când, la începutul lunii ianuarie, ambasadorul german Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la München, l-a invitat în mod public pe președintele Vladimir Putin în Germania, multa lume a fost indignata, spunând că izolarea internațională a Rusiei este pe cale de a se sfarsi.

Când s-a dovedit că în locul lui Putin va sosi Dmitri Medvedev, comunitatea de experți a ajuns din nou la părerea că Kremlinul face jocul cu ”polițistul bun și polițistul rău”. Premierul rus, care anterior in calitatea sa de presedinte a pledat pentru apropierea de Occident, cu siguranță va încerca din nou sa reducă gradul confruntarii.

Realitatea s-a dovedit a fi complet diferita.

Nimeni nu se aștepta că Medvedev va sosi la München pentru a anunța începutul unui „nou Război Rece”.
Și mai ales greu de presupus că declaratia privind noului război rece imediat va deveni un instrument de șantaj.

Dar asta este ceea ce s-a întâmplat în capitala Bavariei pe 13 februarie 2016, scrie eurointegration.com.

Conferința de Securitate de la München este un forum internațional cu cea mai mare autoritate. Insa acesta are și o semnificație istorică deosebită pentru Rusia.
Aici, pe 10 februarie 2007, Vladimir Putin a emis celebrul „discurs de  la Munchen”, în care el a acuzat țările occidentale (în primul rând – SUA) de încălcarea sistematică a democrației și a standardelor internaționale, precum și de încercarea de a prelua dominația mondială.
El a avertizat atunci că, în relațiile sale cu Rusia, pe Occident îl așteapta vremuri grele. Tot atunci, liderul rus a avertizat că Kremlinul intenționează să schimbe regulile jocului în politica internațională si ca are de gand sa înfrunte SUA pe plan mondial.
În 2007, Putin a anuntat noua realitate, pe care Rusia intenționează s-o creeze. În 2016, Medvedev a raportat în stilul „am promis – am făcut” și a adăugat, Moscova intenționează să crească și mai mult intensitatea relațiilor internaționale.

În același timp, de fiecare dată el adăuga: „Suntem gata să ne razgandim și să facem un pas înapoi, dacă Occidentul va accepta condițiile noastre”, subliniind ca discursul sau de la Munchen are acordul lui Putin.

După enumerarea problemelor securitatii in lume (inclusiv clișeele ideologice ca „lipsa unei Europe unificate mari”, „războiul civil din Ucraina” și „politica neprietenoasa a NATO față de Rusia”), primul-ministru rus a punctat esentialul:

„Am căzut, de fapt, într-un nou război rece”, – a spus el.

Discursul sau a scos în evidență „cinci teze privind securitatea”. În același timp, el a fost construit astfel încât sa nu existe eventuale reproșuri privind amenintarile: ”nu amenintam, doar avertizam”. Și spune imediat cum să se evite scenariul negativ.

Discursul e construit în jurul ideii că Occidentul ar trebui să reia cooperarea cu Rusia, in caz contrar lumea va avea probleme mari, ”avertizează” Medvedev.

Teza 1: Scoateți sancțiunile impotriva Rusiei, în caz contrar „totul va fi mai rău”

„Am spus întotdeauna, sancțiunile lovesc si pe cei împotriva cărora ele sunt administrate, precum și pe cei care la adminstreaza. Câte inițiative comune au fost suspendate din cauza sancțiunilor? Au fost calculate pierderile pentru mediul de afaceri? Acest conflict merita într-adevăr toate astea? ..Aceasta este un drum spre nicăieri. Toată lumea va avea de suferit, fără îndoială”!

Teza 2: acordurile de la Minsk trebuie să fie îndeplinite în primul rând de Ucraina. În caz contrar sa va așteptați la noi conflicte regionale

Potrivit lui Medvedev, majoritatea conflictelor armate din Europa au loc din cauza „crizei modelului global de dezvoltare economică”. „Nu există niciun alt instrument de soluționare pașnică in afara pachetului de la Minsk.
Cu siguranță, acordurile de la Minsk trebuie să fie respecte de toate părțile, dar în primul rând de Kiev. Nu pentru că noi încercăm să mutam responsabilitatea, ci pentru că a venit această nevoie”, – a spus Medvedev.

separiÎn opinia sa, Occidentul poate și trebuie să ceară de la Kiev să finalizeze reforma constituțională, sa organizeze alegeri, sa ofere o larga amnistiere, refacerea sistemului bancar în teritoriul ocupat. In opinia lui Medvedev, Kievul este responsabil inclusiv de nerespectarea acordului de incetare a focului.

În același timp, Rusia nu intenționează să predea controlul graniței Kievului. În special, Medvedev a promis să continue să trimită în Ucraina „convoaie”.
În același bloc cu Ucraina se afla si conflictul sirian.
Afirmând despre pericolul prăbușirii Siriei, premierul a facut o propunere neașteptată. Moscova insistă asupra faptului că soluția la problema siriana ar trebui să fie o intelegere intre Rusia și Statele Unite. Ca intre „doi jucători egali”.
„Punerea acestor măsuri în practică trebuie să se faca sub președinția țării noastre și a SUA. Cheia este de a avea o colaborare permenenta a militarilor rusi și celor americani! Și sa nu se sperie nimeni cu operatiunea la sol „, – a spus Medvedev.

Teza 3: Dacă Moscova nu va fi auzita, va veni un nou val de atacuri teroriste

„Terorismul va deveni un nou tip de război, care va dus in întreaga lume” – a avertizat el.
„M-am uitat pe evaluarile experților occidentali. Chiar si detractorii recunosc că, pentru in problemele privind terorismul, Rusia nu poate fi exclusa din ecuatia rezolvarii.

Teza 4: Asteptati o noua criza de migratie

„Exista o amenințare reală de distrugere a spațiului economic unic, și după el – și a spațiului cultural, și chiar a identității europene. Regretăm sa vedem subminarea mecanismelor necesare chiar Rusiei, mă refer la prăbușirea, în fapt, a zonei Schengen”.

Teza 5: Nu mai izolati Rusia

„Doctrina de descurajare este folosita în mod foarte activ de lumea occidentală față de Rusia. Pericolul este că, peste zece, douăzeci de ani, vom discuta aceleași subiecte. Cu excepția cazului, desigur, cand nu vom mai avea ce discuta. In califatul global nu va fi loc de dezbateri „.

În loc de concluzie – o aluzie la al treilea razboi mondial.

Punctul în discursul lui Medvedev a fost pus cu o frază care este greu de interpretat altfel decat in sesn univoc.
În Federația Rusă se crede că, în cazul intransigenței Vestului, al treilea război mondial este un scenariu destul de realist.

„Arhitectura moderna europeană de securitate a fost construita pe ruinele celui de al Doilea război mondial, și ne-a permis să supraviețuim 70 de ani fără conflicte major … Chiar avem nevoie de o a treia zgalțâiala mondiala pentru a înțelege ca este nevoie de cooperare, nu de confruntare?” – spune Medvedev.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 3,50 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Cum Medvedev a șantajat Europa cu un nou Război Rece

 1. Zorg spune:

  Medvedev are la mână un Apple Watch. O fi din cauză că e fabricat în China?!

 2. ANTIPUTIN spune:

  Medvedev
  Med, tu esti un ied
  Care vede un alt ev ?
  Sau ameninti grosolan
  Sa’ti dea Vestul un ciolan
  Sa ramai la Rusi cioban
  Prin fraude, an de an?

  Med, tu esti cinic si brutal
  Te sui repede pe cal
  Ca şi stapanul tau tar
  Nepot de kremlinoid brutar

  Cel ce vede înainte si’napoi
  Cu Putin ar manca si alte oi
  Lupi salbatici, amandoi
  De’i lasam, lacom vor musca din noi!

  Frati rusi si europeni, aruncati’i la gunoi!

  • Dorel spune:

   Balada oligarhului trist

   • Nandy spune:

    Vad ca-ti place mai mult Balada SUPER bogatului cu CONCERN care a declarat razboi saracilor …si cum tu esti un amarat …ai iesit invins …in balada …si doamne feri …sa speram ca nu si in viata, asta desi SUPER bogatii cu Noua lor World Order si-au propus sa tine doar cca 500 de milioane de sclavi si din vreo 6,5 miliarde de prapaditi sa faca sapun ca si Hitler, doar ca nu la Dachau sau Auschwitz ci in noile mari lagare de exterminare pe care le gasesti pe Google sub numele de FEMA CAMPS

    • Nandy spune:

     Ia cauta tu Balada lui Warren Buffet…cel mai senzational investitor si SUPER bogatsi sai, sa vezi cu cine au SUPER bogatii un razboi mondial…si vezi cum se lauda ca invingatori sunt deja SUPER bogatii…ca ei au armata si lagarele FEMA exact pentru prapaditii … la fel ca voi
     Eu macar sper ca Rusia mea sa nu fie afecatata de razboaiele lui Warren Buffet si sa privesc de pe deal departe cum frumoasa si civilizata Europa s-a dus pe rapa datorita prostiei europenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top