Secretarul general al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Thorbjorn Jagland, a convenit deja cu reprezentanții Rusiei strategia menita sa modifice regulamentului APCE, prin care, în viitor, sa se readuca delegația rusă în Adunare, potrivit „Adevărului european”, care a obtinut draftul „rezoluției privind ridicarea sanctiunilor”.

Potrivit interlocutorilor publicatiei, această abordare a fost convenită și cu Berlin și alte câteva capitale occidentale. Lobby-ul pro-Kremlin acționeaza sub masca „reîntoarcerii la dialog” – este foarte influent și, prin urmare, va promova această decizie foarte activ.

Astfel, în proiectul de rezolutie se prevede ca mecanismul de impunere a sancțiunilor să fie mult îngreunat, astfel încât aplicarea de sancțiuni împotriva Rusiei sa devina o ”misiune imposibila”.

În acest scop, se preconizează majorarea la 2/3 a numărului de voturi necesare pentru a impune  restrictii (fata de jumatate plus unu în prezent). În afara de asta, insasi procedura de inițiere a sanctiunilor va fi schimbată, astfel încât Rusia sa poata bloca dezbaterele pe aceasta tema, daca aduna destui oameni în sala – numărul de semnături care trebuie să fie colectate pentru a începe luarea în dezbatere a problemei nu va fi cunoscut în prealabil.

În același timp, proiectul de rezoluție nu menționează deloc Rusia.

Situația va fi prezentata ca un fel de reforma a APCE, fara sa se mentioneze criza bugetara sau ultimatumul rusesc.

Urmeaza ca, pe 9 octombrie, APCE sa ia în dezbatere  un raport privind prerogativele și drepturile de vot ale delegațiilor naționale. Ca rezultat vor fi adoptate o rezoluție și recomandări ale Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Este vorba despre modificarea regulamentelor, care, în viitor, vor putea readuce delegația rusă în APCE.

În prezent, APCE are dreptul sa impune restricții asupra drepturilor delegațiilor din țările care încalcă grav principiile Consiliului Europei. Din aceste motive, în 2014 și 2015, APCE a limitat drepturile delegației ruse.

În 2016, Rusia a încetat să participe la lucrările adunării și nu a mai transmis lista delegatilor săi la Strasbourg, evitând astfel confirmarea sancțiunilor. Participarea Rusiei în toate celelalte organe ale Consiliului Europei a continuat.

Din 2017, Rusia a refuzat sa achite contribuțiile la bugetul Consiliului Europei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Cum va anula Rusia sancțiunile impuse pe linia APCE?

  1. bogdan spune:

    Daca APCE si intreaga Europa Civilizata nu va intelege ca „rublele” porcesti insangerate aduk doar crime si rau problema nu va fi rezolvata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top