mereFuria Kremlinului împotriva vecinilor săi, exprimată prin interdicţia unor importuri, îi va costa, în primul rând,  pe consumatorii ruşi. Cel puţin aşa reiese din cifrele publicate de Institutului de Marketing Agricol de la Moscova, citate de Interfax”.

Polonia şi Moldova asigurau 67,5% din importurile de mere în Rusia, iar interdicţia acestor fructe va duce la scumpirea merelor, în special la așa-numitele soiuri ieftine de sezon”, cu 30-40%, susţine Elena Turina, directorul institutului citat.

Interdicția privind furnizarea de mere din Polonia va schimba geografia importurilor, acest lucru va însemna timp suplimentar și costuri mai ridicate şi în final prețuri mai mari la mere de sezon ieftine, care se vor scumpi până la sfârșitul anului cu 30-40%”, spune Turina.

Potrivit expertului, în 2013, Rusia a importat 1,240 mil tone de mere, din care cota Poloniei a fost de 54%. Importurile din alte țări sunt considerabil mai mici. De exemplu, Moldova asigură 13,5% din importuri, China 8,6%.

Din păcate pentru consumatorul rus, importul de fructe (inclusiv mere) din Plonia şi Republica Moldova a fost interzis.  Expertul a sugerat importul de mere poloneze poate fi substituit prin livrări din Azerbaidjan, Serbia, China și Chile, dar, în acest caz, fructele vor fi mai scumpe, având în vedere costurile de transport.

Interzicerea importul de fructe și legume din Polonia a intrat în vigoare de la 1 august şi se aplică la mere, pere, gutui, caise, cireșe, piersici, nectarine, prune varză, conopidă, varză creață, frunze și legume comestibile, în stare proaspătă sau refrigerată.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top