Curtea Constituțională de la Tbilisi a confirmat decizia sa de a elimina raspunderea penala si adminsitrativa pentru utilizarea de marijuana, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al Curții Constituționale a Georgiei.

Astfel, luni, 30 iulie, Curtea a decis să elimine raspunderea administrativă pentru folosirea și posesia de marijuana, fără scop comercial. În decizia sa, instanța a notat că consumul de marijuana reprezintă o acțiune protejată de dreptul la libera dezvoltare a persoanei, iar persoana care folosește acest dorg ușor se rănește pe sine însă nu afectează societatea.

Decizia Curții este un nou pas către legalizarea completă a marijuanei. Înainte de aceasta, în 2016, Curtea Constituțională a anulat răspunderea penală pentru depozitarea în cantitati mari (de peste 70 de grame), iar apoi a dezincriminat achiziționarea de marijuana în cantitati mai mici (5 grame).

Noua decizie a anulat si sancțiunile din codul administrativ.

În același timp, în comunicatul de presă din 30 iulie, Curtea Constituțională a Georgiei a constatat că această decizie nu anulează alte interdicții.

„Curtea a constatat că pedeapsa pentru utilizarea de marijuana este justificată în cazul în care acțiunea are loc în instituțiile de învățământ, locuri publice, în transport sau în prezența minorilor, etc“, – se spune în decizie.

De asemenea, Curtea nu a anulat pedeapsa pentru vânzarea de marijuana.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Curtea Constituțională a Georgiei a mai făcut un pas spre legalizarea marijuanei

  1. bogdan spune:

    Altceva mai bun de facut n-au si astia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top