victor-ianukovici_20100600Curtea de Justiție a UE confirmat faptul că împotriva ex-președintelui ucrainean fugar Viktor Ianukovici sunt suficiente cazurile penale intentate în Ucraina, care să justifice sancțiunile personale impuse de Burxelles împotriva sa, se spune în articolul „Ianukovici împotriva Ucrainei: Cine a câștigat și cine a pierdut la Curtea UE”, de pe site-ul „Adevărului european”.

Pe 15 septembrie 2016, Curtea a anunțat decizia sa privind cauza T-346/14 – plângerea lui Ianukovici la adresa Consiliului UE cu privire la includeera sa pe listele de sancțiuni ale UE.

„Formal, decizia Curtii a admis parțial plangerea reclamantului, dar Ianukovici a pierdut la toate aspectele de fond” – se spune în articol.

Ianukovici a făcut contestatie împotriva primelor două decizii privind sancțiunile: introducerea unor restricții în 2014 și extinderea acestora până în martie 2016. Altfel spus, sanctiunile actuale nu au fost luate în considerare în cadrul judecarii dosarului, care sunt obiectul unui alt proces intentat de Ianukovici.

Curtea a statuat că informatiile suplimenare furnizate de Procurorul General al Ucrainei, în special referirea la cele trei dosare penale ale lui Ianukovici investigate în Ucraina, împreună cu alți factori cunoscuți, inclusiv locul reclamantului în fosta conducere a statului, sunt suficiente pentru adoptarea deciziei Consiliului UE de a-l include în lista de sancțiuni, revizuita in 2015.

„Aceasta înseamnă că noua plângere a lui Ianukovici, care ataca sancțiunile existente impuse de Consiliul UE pentru perioada până în martie 2017, are puține șanse de succes” – spune articolul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top