Rusia manipuleaza datele cu privire la situația drepturilor omului în Crimeea ocupată, a declarat azi, 8 martie, în timpul unei audieri publice în fața Curții Internaționale de Justiție de la Haga, reprezentantul intereselor Ucrainei, Jonathan Gimblett, ca răspuns la declarația făcută cu o zi înaite de partea rusa, transmite Radio Liberty.

Gimblett a remarcat în special discriminarea ”nerușilor” din Crimeea.

„Rusia vede în tătarii din Crimeea și ucraineni un obstacol în calea dominației sale în Crimeea”, – a spus el. Totodata, comentând cu privire la situația din Crimeea, partea rusă a prezentat o realitate alternativă.

Reprezentantul Ucrainei a respins declarația părții ruse că guvernul de la Moscova face eforturi pentru a asigura drepturile omului în Crimeea. Gimblett a amintit mai ales interzicerea de catre autoritatile ruse a Mejlisului poporului tătar din Crimeea și disparițiile unor tătari.

De asemenea, Gimblett a amintit că „Constituția” din Crimeea recunoaște ca oficiale atât limba rusă, cât și ucraineană și tătară. În realitate, peninsula este dominată doar de limba rusă. În special, a spus el, marea majoritate a mass-media este în limbă rusă  – la fel, de exemplu, inscriptiile de pe clădirile publice. Gimblett a subliniat faptul că o situație similară exista si in invatamant.

Despre campania de distrugere culturala a grupurilor etnice non-ruse din Crimeea a declarat în timpul ședinței de miercuri și profesorul în drept internațional Harold Hongju Koh.

„Rusia declaraă că interzice finanțarea terorismului în estul Ucrainei, în același timp  finanțează teroare. În Crimeea, Rusia pretinde ca elimina toate formele de discriminare rasială și etnică, în realitate există o campanie de distrugere culturala împotriva grupurilor etnice non-ruse”, – a spus Harold Hongju Koh.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Curtea de la Haga: Rusia manipuleaza datele privind drepturile omului în Crimeea

  1. bogdan spune:

    Oricum acestea sunt adevaruri cunoscute de toata lumea ! Doar ca acum vor primi si o plata la HAGA ! Godacii vor pierde pe toata linia ! Si incet incet se afunda intr-omizerie adanca din care cu greu vor putea iesi – daca vor mai iesi vreodata !! Oricum atat timp cat piticul dement va mai fi la conducere in porcie , OLr va merge tot in jos !

  2. Basarabia e Romania spune:

    Pai sa ne uitam in Transnistria…..cica le e frica ca nu au voie sa vorbesca ruseste, dar ce au facut cu scolile si cu cei care vorbesc romaneste….i-au masacrat!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top