Curtea Internațională de Justiție, cu sediul la Haga, s-a adresat oficial Rusiei cerând informații cu privire la punerea în aplicare a deciziei sale de anul trecut, anunta ministrul adjunct de externe al Ucrianei, Elena Zerkal, care are statutul de agent al Ucrainei în procesul împotriva Federației Ruse.

Potrivit lui Zerkal, cererea către Federația Rusă a fost trimisa vineri, 18 mai. Acesta conține o solicitare de explicare a modului în care Rusia execută ordinul Curții ONU din 19 aprilie 2017, privind reluarea activității Mejlisului tatarilor din Crimeea, organizatie interzisa de Moscova.

„Reamintim că, în luna aprilie a acestui an, am cerut Curții să ofere o interpretare a acestei decizii. Acest lucru se datorează faptului că, în decurs de un an, Federația Rusă nu a făcut nimic pentru a executa decizia judecătoreasca și am auzit doar ..“ luam măsurile necesare” – deși măsurile anterioare decise de instanță urmau sa fie puse in executare imediată”, a explicat Zerkal.

Potrivit cererii Curții, Rusia ar trebui să explice ce s-a făcut pentru a crea condițiile normale pentru reluarea activitatii Mejlisului în Crimeea.

Zerkal este convinsa că Rusia a ignorat total decizia Curtii, deși aceasta este obligatorie: „Această atitudine a Federației Ruse înseamnă o ignorare de fapt a Curții Internaționale de Justiție a Națiunilor Unite”, a spus ea.

Aminitm ca, în primăvara anului 2016, Ucraina a depus plângere împotriva Federației Ruse ca urmare a încălcării convențiilor privind interzicerea finanțării terorismului și interzicerea tuturor formelor de discriminare rasială.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Curtea ONU cere oficial de la Rusia explicații privind continuarea prigoanei Mejlisului tătarilor din Crimeea

  1. bogdan spune:

    Iar Porkul Pitik kremlinez a rasuns: guiiiiiitzz !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top