lidegaardUE trebuie să se pregateasca sa lupte împotriva „războiului hibrid” al Rusiei cu ajutorul politicii energetice coerente și a opoziției active față de propagandă Moscovei în mass-media, a declarat Martin Lidegaard, ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei într-un interviu pentru Reuters. 

„Nu îmi pot imagina că Rusia ar îndrăzni să se atingă de statele baltice, Polonia sau oricare alt membru al NATO”, – a spus el, răspunzând la întrebarea dacă Danemarca vede vreo amenințare în Rusia.

„Cu toate acestea, este clar că există un nou tip de amenințare. Nu aș numi-o militara. Este vorba despre războiul hibrid, când ne confruntăm cu propaganda masivă, provocari, incitari ale unor grupuri etnice in interiorul altor tari. Acesta nu este un război clasic, dar ceva foarte ostil și aproape de război „- a adăugat Lidegaard.

În opinia sa, o piață unică a energiei va fi o pavaza împotriva „războiului hibrid” al Rusiei.

„Dacă gasim in comun o soluție a problemei energetice și ne cumulam eforturile, atât Europa, cat și Ucraina, acesta va fi un pas uriaș înainte și un mod foarte non-agresiv de a arăta Rusiei că consecințele politicii sale o vor costa foarte mult”, – a mai spus Lidegaard.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Danemarca: UE trebuie să se pregătească de „războiul hibrid” cu Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top