palat PutinPoliticianul de opoziție rus Alexei Navalnîi și Fundația pentru lupta împotriva corupției (FLC) au realizat o investigatie în legatura cu construcția incredibila a palatului luxos de pe malul Marii Negre, care ar fi deținut de președintele rus Vladimir Putin.

Reprezentanții FLC au constatat detalii interesante despre responsabilii de acest proiect si cum au fost rasplatiti pentru munca lor.

Astfel, cum a scris deja presa de opozitie, pentru Putin a fost construit un palat real – cu gradini, parcuri, fantani, piscine si terenuri de sport. Langa palat au fost construite un mic sat, destinat personalului de deservire si paznicilor, drumuri de acces si un heliport. Terenul pe care a avut loc dezvoltarea imobiliara acoperă o suprafață de 678.583 mp. Palatul propriu-zis al lui Putin are o suprafata utila de 17.692 mp.palat putin2

Interesant este ca in afara de bani, responsabilii de realizarea palatului, care a costat mai mult de un miliard de dolari, au primit „bonus” functii, acțiuni la bănci și vile de lux.

Astfel, societatea care a dezvoltat si administreaza proiectul palatului – Investstroi – este controlata de Tatiana Kuznetova și Inna Kolpakova. Soțul lui Kolpakova, Alexandr Kolpakov, din 2014 conduce Cancelaria prezidențiala. Tatiana Kuznetova a primit un teren cu vila chiar pe malul mării, la Gelendjik. Soțul ei, Oleg Kuznetov, sef al unei unitati militare a Serviciului Federal de Securitate (FSB) este in paralel reprezentant al dezvoltatorului.

Un „loc sub soare” a primit si arhitectul italian Lanfranco Cirillo, cel care a proiectat complexul palatului și a importat  materialele de construcție pe firma sa. Este demn de remarcat faptul că, la putin timp dupa finalizarea proiectului, Cirillo a primit cetățenia rusă chiar din mainile președintelui Putin.palat Putin

Apoi, atât Kuznetov cât și Cirillo au obtinut si ei vile de lux în apropiere de palatul lui Putin. În plus, în octombrie 2014 amândoi au devenit acționari ai băncii „Soiuznîi”, primind fiecare cate 10% din banca și alăturandu-se Consiliului de Administrație.

Au mai primit functii in Administrati prezidentiala si directorii din cadrul firmei dezvoltatoare Investstroi.
Astfel, fostul director Ivan Serditov, pe 24 octombrie 2014 a fost numit sef cu aprovizionarea la Administratia Președintelui Federației Ruse. Un alt ex-director, Bolat Zakarianov, este acum sef al Consiliului Local Gelendjik (statiune la Marea Neagra), iar în august 2014 a fost numit în paralel presedinte al unei institutii federale – „Complexul de Sănătate Rublevo Adormirea Maicii Domnului” de pe langa Biroul președintelui Federației Ruse. palat putin3

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top