Putin pe cal„Eu am contul „parodie” @DarthPutinKGB. Cuvantul „parodie” este în ghilimele dintr-un anumit motiv,” – scrie intr-un articol in The Daily Beast, persoana care semneaza @DarthPutinKGB pe Twitter.

„Prin definiţie, contul, care este o parodie a oricărei părți a Kremlinului, cu greu poate fi deosebit de contul oficial al Kremlinului. Adoptarea legislației homofobe concomitent cu postarea de poze de la sesiunile foto homoerotice, judecarea persoanelor decedate în baza acuzațiilor de crime pentru expunerea carora aceste persoane au fost ucise, negarea și recunoașterea ulterioară a prezenței forțelor sale armate în numeroasele conflicte… în cazul Kremlinului, este greu să se facă distincția între realitate și parodie „- scrie autorul.

În opinia lui, de la sfârșitul anului 2013, contul său a adunat  aproximativ 58 de mii de foloweri (abonati).

„Joia trecuta, contul meu a fost blocat. Deşi „biografia” spune: „146% dintre ruși nu m-au ales pe mine. Tu nu vizitezi Rusia, eu îţi fac o vizită. Le fac cinste cu ceai acelora care vor spune ca aceasta este o parodie. Tweeturile scrise când eram la bustul gol, sunt semnate V.V.P.”, s-a considerat că acest cont poate fi confundat cu o persoană reală, deoarece încalcă termenii de utilizare Twitter „- se spune în articol.
În opinia autorului, totul a început dupa ce, pe 18 mai, consiliul regional Veneto „a votat pentru recunoașterea Crimeei ca parte a Rusiei”.

„Desigur, Ministerul rus de Externe a căutat să obțină capital politic maxim din această schimbare tectonică în politica europeană. Din păcate, eforturile sale au fost subminate de faptul că Euronews a publicat un articol cu privire la acest subiect, în care a inclus o înregistrare de pe Twitter semnata de @sovietsergey”, – scrie autorul, explicând că acesta este un cont parodie la adresa ministrului afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova „a atras maxim de atenție asupra acestui amanunt, publicand o tirada furioasa pe Facebook. Ministerul Afacerilor Externe din Rusia s-a alaturat plângerilor privind aceasta rusofobie și război informatic împotriva Rusiei”, – scrie autorul.

„Pentru acest pacat, @sovietsergey a fost trimis la „Gulagul Twitterului”. In scurt timp au fost blocate alte trei conturi parodie – @rusembassynot, @ambyakovenkonot, @russia__not și mai târziu @DarthPutinKGB.

Autorul sugerează: fie cineva de la Kremlin „a cerut” celor de la Twitter sa blocheze conturile, fie Twitter le-a blocat în scopul de a le face pe plac.

Acest lucru a declanșat un val de indignare pe Twitter.

„Oamenii importanti de la Twitter au refuzat sa comenteze, iar oficialii rusi au negat orice implicare. Dar aşa cum ne invata Darth, trebuie să crezi doar ceea ce neagă Kremlinul” – continua articolul.

Autorul susține că, dacă aceasta a fost o încercare de a înăbuși criticile la adresa Kremlinului, Ministerul rus de Externe cu siguranta ca nu a auzit niciodată de „efectul Streisand”. „Este greu să găseşti o modalitate mai bună de a evidenția incapacitatea de a face fata ridiculizarilor sau la relatiile compromitatoare ale unei mari companii high-tech cu o autocratie” – se spune în articol.

În opinia autorului, restabilirea contului a fost simpla: „Era suficient sa se elimine cuvântul „Putin”, astfel încât oamenii sa nu poata confunda contul cu tweet-urile unei persoane reale”.

Kremlinul cheltuiește milioane de dolari pentru a transmite punctele sale de vedere catre publicul din Occident, dar ministerele din Rusia se tem că conturile lor sunt ușor de confundat cu conturile parodie.

În opinia autorului, există o problemă mai serioasă: tiranii sunt convinsi că folosind „Twitter” și alte mijloace media sociale, SUA incurajeaza schimbari de regim.

În acest context, disponibilitatea Twitter de a bloca cele cinci conturi pe care regimul autocratic le considera periculoase este o veste bună pentru toți autocrații. De asemenea, este o știre care descrie o parte proasta a eticii celor de la reteaua Twitter.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to @DarthPutinKGB: Pentru că l-am ridiculizat pe Putin, m-au trimis în „Gulagul Twitterului”

  1. rsumy spune:

    „… Dar aşa cum ne invata Darth, trebuie să crezi doar ceea ce neagă Kremlinul.”

    Genial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top