„Rosneft” continuă să acumuleze datorii pe fondul deteriorării tuturor indicatorilor financiari, scrie Finanz.ru, cu referire la raportul in sistem IFRS al companiei pentru 2016.

La sfarsitul anului trecut, valoarea totală a datoriilor celei mai mari companii de petrol din Rusia s-a ridicat la 3.585 miliarde ruble (62 miliarde de dolari), stabilind astfel un nou record istoric.

Pe parcursul anului trecut, datoria „Rosneft” a crescut cu 262 miliarde de ruble, sau 7,8%, a declarat compania. Rambursarea creditelor în valută străină, la care „Rosneft” a fost obligata din cauza sancțiunilor, a fost compensata cu succes de noi datorii în ruble, rezultă din raportul financiar.

În același timp, rezervele de numerar ale „Rosneft” acoperă mai puțin de jumătate din datoriile acumulate – la sfarsitul anului, compania avea 790 de miliarde de ruble în conturi și active financiare pe termen scurt de 906 miliarde de ruble.

Practic, datoriile „Rosneft” au crescut tot timpul de când există compania (13 ani), insumand o majorare de 35 de ori, notează ziarul.

În ciuda deteriorării tuturor indicatorilor financiari, conducerea companiei isi majoreaza valoarea primelor de succes incasate de la an la an. Luând în considerare salariile și „alte plăți”, 17 manageri de top, care sunt membri ai consiliului de administratie, au primit in 2016 un total 3,696 miliarde de ruble (64 milioane de dolari).

„Rosneft” este lider la capitolul generozitate fata de conducere, depasind „Sberbank” (3,6 miliarde de ruble), „Gazprom” (2,45 miliarde de ruble) și Căile Ferate Ruse (2,3 miliarde ruble).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top