DavutogluDupă ce Rusia a decis lista de mărfuri din Turcia interzise spre import, Ankara a promis să reducă la minimum impactul negativ al sancțiunilor impuse de Rusia.

În timpul unui interviu pentru Haberturk, premierul Turciei Ahmet Davutoglu a declarat că țara sa va face totul ca daunele pentru economia naționala sa fie minime in urma impunerii embargoului rusesc. Oficialul turc a declarat că autoritățile republicii au luat deja măsuri pentru a evita pierderile în domeniul comerțului exterior și al turismului. „Oamenii de afaceri nu ar trebui să intre în panică, guvernul a fost instruit sa găseasca alternative la aceste probleme”, – a asigurat Davutoglu.

În același timp, premierul a declarat că Ankara va avea un raspuns la sancțiunile ruse, și si-a exprimat speranța că nu va trebui să le aplice.

Potrivit șefului guvernului turc, „în cazul în care există pierderi în balanța de export-import si în domeniul energiei, acestea vor fi reciproce”. „Prin urmare, în loc de acuzații care dăunează cele două părți și anunțarea embargoului, prefer dialogul” – a spus Davutoglu.

Prim-ministrul turc a spus că toate camioanele cu legume și fructe care stau la coadă la punctele vamale ruse vor fi returnate în Turcia. „Vom retrage legume de sezon și fructele care sunt la punctele vamale din Rusia, astfel încât acestea sa nu se strice” – a declarat prim-ministrul Turciei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top