ChalyKievul are nevoie de asistență financiară internațională în valoare de aproximativ 10 miliarde dolari, a declarat Valerii Chaly, șeful adjunct al administrației prezidențiale a Ucrainei, potrivit InterfaxUcraina”. El a menționat asistența financiară occidentală este necesară pentru a efectua reformele majore și evitarea unui default (incapacitate de plata).

„Eu nu aș da cifre exacte acum, pentru că acestea vor fi stabilite mai târziu, dar este undeva în jurul a zece miliarde de dolari. În caz contrar, ne va fi foarte greu. El a adăugat că, în prezent, există negocieri pe această temă cu FMI, SUA și UE.

Pe 30 aprilie, Fondul Monetar Internațional a aprobat un program de stabilizare stand by pentru Ucraina. În cadrul acestui program Kievul va primi 17 miliarde dolari in doi ani. Prima tranșă in valoare de 3,16 miliarde dolari a fost transferata la începutul lunii mai. Cea de a doua tranșă (1,39 miliarde de dolari) – în septembrie.

La rândul său, pe 3 decembrie, UE a alocat Ucrainei 500 de milioane de euro în cadrul celui de-al doilea program de asistență macrofinanciară (MFA2). Acest împrumut este al doilea și ultimul din cadrul asistentei macrofinanciare acordata Kievului în 2014. Pe 20 mai, Ucraina a primit 100 de milioane de euro, pe 17 iunie 500 milioane de euro, pe 12 noiembrie 260 milioane de euro. Urmatoarea tranșă este  așteptată în primăvara anului 2015. Uniunea Europeană intenționează să mai acorde Ucrainei alte 250 milioane de euro.

Sprijinul total al UE se cifreaza la 1,61 mld. de euro.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top