spionAgenții serviciilor de informații maghiari au fost foarte activi la Kiev, din cauza conflictului ucraineano-rus, a declarat Janos Lazar, ministrul maghiar responsabil pentru serviciile secrete civile, în timpul unei audieri în parlamentul ungar, în fata membrilor Comisiei pentru Siguranta Nationala, potrivit The Budapest Beacon.

În fata deputatilor, Janos Lazar a povestit despre reorganizarea majoră a Biroului de Informaţii – agentia specializata in colectarea de informații.

O atenție specială a fost acordată de reprezentantul guvernului maghiar schimbărilor in domeniul securității din regiune.

În special, a spus el, „spionii unguri au fost activ la Kiev, ca şi spionii altor tari vecine din regiune, pentru a se asigura că liderii politici pot promova interesele Ungariei”.

Janos LazarDe asemenea, Janos Lazar şi-a exprimat convingerea că viitorul maghiarilor care trăiesc în zona Transcarpatica a Ucrainei va reprezenta o problemă serioasă în deceniile următoare, și că „Biroul de Informare desfășoară activități pentru a proteja cetățenii Ungariei din Bazinul Carpatic”.

Așa cum a subliniat oficialul, pentru prima dată în 25 de ani Ungaria desfasoară acest tip de activitate „în deplina opoziție față de dorințele guvernului ucrainean”.

„Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei face tot posibilul pentru a opri spionii Ungariei și diplomați maghiari în efectuarea operațiunilor pe teritoriul Ucrainei”, – a declarat ministrul ungar.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top