KadîrovRamzan Kadîrov a făcut un anunţ surpriză astăzi, susţinând că este gata să părăsească funcţia de preşedinte al Ceceniei.

În cadrul unui interviu pentru postul tv NTV din Rusia, Kadîrov a comentat cu privire la dosarul penal împotriva sa deschis în Ucraina şi a amenintat ca se va pune mana pe arma si se va alatura separatistilor din estul Ucrainei.

Răspunzând la întrebarea privind dosarul penal din Ucraina, Kadîrov a declarat: „Ei pot face orice vor. Intenționez să solicit președintelui (Putin – n.r.) să fiu eliberat din postul meu pentru a merge în Donbas, să protejez interesele acelor cetățeni care astăzi se luptă acolo.”

Amintim, pe 5 decembrie, șeful Ceceniei a dat ordin „oamenilor sai” sa rețina și sa aduca în Cecenia trei deputați din Rada Supremă de la Kiev, care au „sprijinit” raidul rebelilor ceceni în Groznîi de pe 4 decembrie.

„În seara asta am instruit fortele de aplicare a legii și serviciile speciale ale Republicii Cecene sa inițieze imediat procedurile penale împotriva a trei deputați din Ucraina – Iuri Bereza, Andrei Levus și Igor Mosiychuk. Cei trei au susținut public teroriștii implicați în moartea la Groznîi a 14 ofițeri de poliție a scris cu acel prilej Kadîrov pe pagina sa de pe Instagram. Acesti așa-numitii deputați s-au exprimat in sprijinul acestor raiduri banditesti„.

Atacul asupra Grozny

Dacă cineva crede că e permis sa sprijine terorismul, greseste profund, mai spune Kadirov. Oricine, care prin cuvinte sau cu dolari sprijina moral și material teroristii, îi vom gasi de sub pământ si ii vom ingropa mai adânc în pământ„, adauga liderul cecenilor.Groznîi cecenia

Kadîrov a scris îi pare foarte rău pentru poporul frățesc din Ucraina, dar și-a exprimat, de asemenea, atitudinea față de actualele autorități de la Kiev. „Așanumiţii dvs. lideri nu sunt interesati de interesele voastre vitale, nu îi iau în considerare pe oameni pentru ca nici măcar nu au încredere sa le ofere anumite poziții, invita miniștri straini, încercând să faca pe plac SUA și Europei. Este necesar sa-i gonim naibii pe acesti impostori. Nu aveti un popor mai fratesc decat poprul rus, și, desigur, poporul cecen. Nu-i lasati pe politicienii vostri sa va prosteasca. Trebuie sa trăim împreună în pace și armonie „, a scris Kadîrov .

Pe 4 decembrie, deputatii ucraineni Andrei Levus, Yuri Bereza si Igor Mosiychuk si-au declarat sprijinul fata de raidul rebelilor islamisti de la Groznîi, incercand astfel sa demonstreze duplicitatea autoritatilor ruse care, pe propriii separatisti ii trateaza ca pe teroristi, iar pe separatistii din Ucraina ii sprijina denumindu-i „militanti” din cadrul „miscarii de eliberare nationala”.

Ca urmare a declaratiilor deputatilor ucraineni, procuratura din Rusia a anuntat ca va demara procedura de verificare în cazul sesizărilor privind cei trei parlamentari care au facut aprecieri la adresa evenimentelor din Groznîi de pe 4 decembrie.

În răspuns, pe 6 decembrie, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a deschis procedura penală împotriva lui Ramzan Kadirov. Despre aceasta a scris pe pagina sa de pe Facebook consilierul șefului SBU, Markiyan Lubkovsky.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top