alg-donald-trump-speaks-jpgPresa rusa este extrem de generoasa in aprecieri la adresa candidatului prezidențial din partea Partidului Republican, Donald Trump. Mai ales ultimele declaratii ale acestuia, in care face apel la izolationismul SUA şi abandonarea rezolvarii problemelor globale in grija altora, i-au „uns pe suflet” pe propagandistii de la Kremlin. Mai ales ca multe din discursurile lui Trump rezoneaza cu opiniile despre noua ordine mondiala dorita in spatele zidului Kremlinului.

Este vorba si despre retragerea SUA din treburile europene, mai ales din „afacerile” NATO in Europa, despre abandonarea Ucrainei in grija Germaniei si „altor vecini interesati” de tara. Reducerea aportului SUA la bugetul NATO, retragerea din Pacific si a sprijinului aliatilor asiatici (Coreea de Sud) etc.

Cele mai citate discursuri ale lui Trump in presa rusa:

„Sunt încrezător că noi trăim acum într-o lume diferită, și nu cred că ar trebui să ne mai angajam in consolidarea altor state. În mod evident, acest lucru nu functioneaza. Avem o datorie de 19 bilioane $. Noi trăim într-un balon care, dacă va exploda, toti vom avea de suferit„, – declara Trump în recentul sau interviu, acordat The Washington Post.

El a menționat că sunt inutile mai ales eforturile SUA în Orientul Mijlociu.

„Noi construim o școala în Irak și ei o arunca in aer. Construim o alta, și ei o arunca in aer din nou. Ridicam o școală de trei ori, dar nu putem construi o școală normală in Brooklyn. Nu avem bani pentru educație, deoarece nu putem construi la noi in tara. Cand va veni timpul sa spunem că „Este timpul sa avem grija de propria tara?”. Înțeleg că există şi o lume exterioară, dar în același timp, țara noastră se dezintegrează în bucăți uriașe”– a spus miliardarul.

O altă problemă potrivit lui Trump este faptul că Washingtonul acordă prea multă importanță participarii sale la NATO, în timp ce aliații de bloc nu fac nimic.

Să-i lasam pe nemţi să se ocupe

Ca exemplu Trump a citat situația din Ucraina.

„Ucraina este o țară de care ar trebui să ne facem griji mai putin decât pentru orice altă țară din NATO, dar responsabilitatea dintr-un motiv oarecare este pe umerii nostri. De ce nu se ocupa Germania in numele NATO de provocările din Ucraina. De ce țarile care se află în imediata apropiere de ea nu fac nimic? De ce noi ar trebui să fim cei care conduc lumea la un nou război mondial cu Rusia? „ – a spus politicianul.

Potrivit lui, participarea SUA la NATO ar trebui redusa rapid în următorii ani. Pur și simplu nu ne mai permitem să facem acest lucru, NATO ne costă o avere. Si da, noi apărăm Europa cu ajutorul NATO, dar cheltuim o mulțime de bani”.

El a pus la îndoială, de asemenea, necesitatea sprijinului pe scară largă pentru Coreea de Sud.

„Coreea de Sud este o țară industrială foarte bogată, bine dezvoltata, dar pentru un motiv oarecare nu primim inapoi pe masura eforturilor noastre. In mod constant trimitem nave, avioane, facem jocuri de război, dar în schimb primim doar firimituri în comparație cu ceea ce am merita„, – a spus Trump.

Miliardarul și-a exprimat opinia şi că SUA nu ar trebui să se agațe de influența lor în regiunea Pacificului:

„Cândva am fost națiune puternică, o țară foarte bogată, dar acum suntem o țară săracă. O ţara de datornici”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 2,50 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to De ce presa rusă îl iubeşte atât de mult pe candidatul Trump?

  1. Catun spune:

    E in campanie electorala si vrea sa atraga de partea sa nemultumitii care nu-s putini. Ceva adevar zice el, insa nu este totul si suficient ca sa castige.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top