Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a luat o decizie fără precedent de a nu mai accepta nicio plângere la Curte, la a cărei pregătire a fost implicată avocata din Ucraina, Natalia Țelovalnicenko, se spune în anunțul oficial al instanței, potrivit Adevarului european.

Judecătorii CEDO au decis că „Nataliei Țelovalnicenko, avocat practicant din Kiev, îi este interzis pe viitor să depună sau să ajute în orice alt mod reclamanții la CEDO, atât în ​​cauzele prezentate Curții, cât și în plângerile viitoare”.

Această decizie este fără precedent, deoarece o astfel de posibilitate nu este prevăzută în mod direct de normele Curții. Totuși, CEDO a fost nevoit să o ia ​​din cauza activităților distructive sistematice a avocatei ucrainene.

„Instanța a înlăturat-o pe Țelovalnicenko, având în vedere activitățile sale frauduloase și insultătoare, în special pentru că o serie de dosare pe care le-a depus la Curte au semne evidente de falsificare, iar unele dintre plângeri provin de la persoane decedate, fără ca avocata să notifice tribunalului moartea lor”, se arata in decizia CEDO.

Curtea cere guvernului Ucrainei să informeze organelor abilitate cu privire la motivele acestei decizii.

Natalia Țelovalnicenko este avocată din Lugansk, în prezent practicantă la Kiev.

Printre specialiștii în CEDO este cunoscută pentru că a încercat să „asalteze” CEDO cu sute de plângeri pe numele statului ucrainean din cauza ostilităților armate din Donbas. Marea majoritate a plângerilor formulate cu participarea sa au fost deja respinse de CEDO ca fiind inadmisibile.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Decize fără precedent la CEDO. O avocată din Ucraina a fost pedepsită pentru sute de dosare fabricate

  1. bogdan spune:

    Pai scroafa e din Lugansk ! Nu e normal ? E purcica din teritoriile invadate de Putler si face ce fac toti godacii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top