sistem razboi electronicDe câteva săptămâni, armata SUA face instructie cu trupele ucrainene. Cu toate acestea, forțele armate ucrainene însele ar putea învata câte ceva pe mentorii lor americani, spune comandantul forțelor terestre NATO din Europa, generalul Ben Hodges, potrivit Defense News.

Exlicatia acestei atitudini a generalului american este că armata ucraineană s-a ciocnit deja de puternicele sisteme rusesti de razboi electronic, care ar putea cauza daune grave inclusiv trupelor americane.

„Am învățat multe de la ucraineni <…> O treime dintre ei au fost <…> în zona de luptă. Niciun american nu a nimerit pana acum sub foc de artilerie sau rachete rusesti și nu s-a confruntat cu sistemele lor de razboi electronic, fiel el bruiaj electronic sau culegere de informații. Iar acesti ucraineni s-au confruntat „, –  spune Hodges.

El a adăugat că forțele americane vor învăța de la colegii lor ucraineni despre sistemele de razboi electronic (EW) rusesti, raza de actiune, tipuri și aplicații. Anterior, el a menționat că partea rusă dispune de sisteme EW care sunt „extrem de dureroase” pentru inamic.

Publicația notează că, spre deosebire de forțele armate americane, armata rusa dispune de unitățile mari de EW, care pot paraliza rețeaua de comanda si control a inamicului. Armata ucraineană nu a avut mijloace de protecție împotriva unor astfel de atacuri, de aceea, trupele erau nevoite sa lupte în absența comunicării cu comandamentul.

sistem razboi electronic2Fostul șef al trupelor americane de EW, Bakhut Laurie a spus: „Cea mai mare problema a noastră este că noi, timp de decenii, nu am luptat in conditii de suprimare a mijloacelor de comunicare, așa că nu știm să luptam fara comunicare cu comandamentul. Nu avem tactici, dar nici tehnici și proceduri militare pentru punerea lor în aplicare, și nici pregatire militara pentru operațiuni de luptă în absența comunicării.”

În plus, Bakhut a menționat că Statele Unite nu dispun de capabilități la fel de extinse in domeniul EW ca cele ale Rusiei. „Avem un serviciu radio foarte bun, putem asculta totul, dar nu avem nicio zecime din capacitatea lor de paralizare a echipamentelor inamice,” – a spus Laurie Bakhut.

Rusia nu întamplator a desfasurat un război electronic în Ucraina. „El nu doar ca este incredibil de eficient, dar, de asemenea, este o formă de atac non-cinetic, dificil de urmărit și care este în mai mica masura perceput ca agresiune deschisă”, – afirma Bakhut.

Publicația scrie că Departamentul Apărării din SUA a lansat deja un program care va schimba situația. Cu toate acestea, rezultatele initiale sunt asteptate abia în 2023, iar programul va fi finalizat în totalitate în 2027.

La rândul său, șeful Departamentului de echipamente militare al Ministerului Apărării din Ucraina, Konstantin Lesnik a menționat că, în ultimii ani, armata SUA a luptat doar cu insurgenții din Irak și Afganistan, şi nu a avut un inamic puternic, organizat și bine echipat ca Rusia.

„Viitorul războiului se hotaraste în Ucraina. Și cred că, în acest sens, experiența noastră în acest conflict armat este importanta pentru cum va fi razboiul în acest secol si în următorul. Este foarte important pentru forțele armate ale Statelor Unite „, – a spus Lesnik.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Defense News: Armata SUA nu ar fi putut lupta în estul Ucrainei

  1. Radu spune:

    Acest general american trebuie dat afara urgent din armata. Cum e posibil sa declare ca rusii sunt superiori in razboiul electronic ? Rusine sa-ti fie generale !

    • Muma lui Putin spune:

      Le ramane superioritatea in cel electric…mecanic, chimic, meteorologic. Adu generalul inapoi si nu-l mai face de rusine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top