St. Basil's Cathedral on Red Square, Moscow, RussiaMajoritatea regiunilor din Rusia au înregistrat deficit bugetar după prima jumătate a anului în curs, fapt care explică  impunerea unui impozit pe vânzări, care ar urma să crească încasările la bugetele regionale, scrie Rossiiskaia Gazeta„.

Publicația notează că situația bugetară din regiunile Rusiei este unul dintre cei mai importanți indicatori pentru investitori.

În general, bugetul consolidat al regiunilor din Rusia a fost pe plus în prima parte a anului 2014. Veniturile au depășit cheltuielile cu 90 miliarde de ruble (1,86 miliarde de euro). Printre campioni” se numără Moscova și Sankt Petersburg, care arată un surplus de 46,3, (0,96 miliarde euro) respectiv 22,1 miliarde de ruble (0,46 miliarde euro).

De asemenea, performante excelente prezinta regiunile Sakhalin, Tyumen, Moscova, Leningrad și Samara. Cu minus” în trezorerie sunt 49 de regiuni aproape 60% din numarul total al regiunilor din Federația Rusă.

Printre liderii deficitului bugetar se afla Krasnoyarsk și regiunea Novosibirsk, amandoua regiuni siberiene, cu un minus de 18,2 respectiv 9,2 miliarde de ruble.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top