Departamentul de Stat al SUA a acuzat Rusia că neglijează obligațiile care ii revin în urma semnarii acordurilor de la Minsk și instiga conflictul din Ucraina, se arata în declarația de presă a Departamentului de Stat emisa cu ocazia celei de-a treia aniversari a semnarii acordului „Minsk-2“.

„Din păcate, Rusia, ca și mai înainte, neglijeaza obligațiile care îi revin în temeiul Acordului de la Minsk, inflamand si mai tare un conflict care a ucis 10.000 de oameni din Ucraina, inclusiv mai mult de 2.500 de civili, și a condus la refugierea a 1, 6 milioane de ucraineni“, – se arata în declarație.

„Rusia continuă să nege implicarea sa directă, în timp ce forțele conduse de Rusia contnua să intimideze și să împiedice accesul în condiții de siguranță a observatorilor neînarmați a OSCE și suprima activitatea mass-media independente și a societății civile. Ucraina a adoptat o legislație, în special, amnistierea pentru forțele anti-guvernamentale și statut special pentru Donbas, fapte care mărturisesc dorința Ucrainei de a pune în aplicare acordurile de la Minsk”, se afirmă în declarație.

Declarația continua, afirmnad că, în strânsă cooperare cu Franța și Germania, Statele Unite ale Americii îndeamna guvernul rus să oprească agresiunea în Ucraina.

„Statele Unite profită de această ocazie pentru a reitera că sancțiunile noastre se vor aplica până când Rusia își îndeplinește angajamentele asumate în cadrul acordurilor de la Minsk. Sancțiunile noastre individuale legate de Crimeea, vor continua să funcționeze atâta timp cât Rusia nu retrocedeaza Crimeea Ucrainei“, se mai arata în declarația diplomatilor americani.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Departamentul de Stat la aniversarea „Minsk-2”: Rusia continuă să neglijeze obligațiile sale

  1. bogdan spune:

    Pai Porcia nu se poate dezvolta decat cu sanctiuni asa a spus Pitikul dement ! Asa ca nu pleaca din Ucraina ca sa se mai mentina sanctiunile !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top