Administrația lui Donald Trump a reușit să împiedice aspirațiile agresive ale Kremlinului, a declarat subsecretarul american pentru afaceri europene și eurasiatice Wess Mitchell, in cadrul audierilor de la dezbaterea noilor sancțiuni anti-rusești din Senatul SUA, care au avut loc marți 21 august. În discursul său, care a fost difuzat pe site-ul Departamentului de Stat, Mitchell a declarat că Washingtonul l-a forțat pe Putin să plătească un preț mare pentru „actiunile sale ostile“, să se angajeze în „cursa înarmarii“, și sa renunte să pună în aplicare planurile lor.
Adjunctul sefului Trezoreriei SUA, Marshall Billingsley a confirmat faptul că sancțiunile au subminat economia Rusiei, lipsind-o de posibilitatea de a continua agresiunea. El a dat ca exemplu colapsul rublei, reducerea investițiilor și creșterea costurilor datoriei publice a Rusiei.
Oficialul a amintit ca prin blocarea unor active de sute de milioane de dolari pe teritoirul SUA, Rusia a plătit astfel prețul pentru unele acțiuni precum ocupația Crimeei, agresiunea împotriva Ucrainei, încercare de a submina democrațiile occidentale, susținerea crimelor în masa a regimului Assad în Siria, utilizarea de arme chimice in Marea Britanie, atacurile cibernetice, cooperarea cu criminalitatea internaționala, încălcări ale drepturilor omului, promovarea corupției în Rusia, ocolirea sancțiunilor și alte acte.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
Pupincuristi, acum este momentul vostru de glorie !
Nu oare pe Putin il admira Trump ?
Pai FOAMEA scrie pe godaci ! Si asta pt cateva decenii de acum incolo…
Pai FOAMEA scrie pe godaci ! Si Paria Lumii pe cateva decenii de acum incolo ! Incursiunile dementului
Pitik inseamna decenii de foamete pt godaci !