DumaDeputatii Dumei de Stat din Rusia – Evgheni Fiodorov și Anton Romanov – au trimis o scrisoare Procurorului General al Federației Ruse cu cererea evaluarii legalitatii deciziei Consiliului de Stat al URSS din 1991 privind  recunoașterea independenței celor trei republici baltice – Estonia, Letonia si Lituania, informează RIA „Novosti”.

Pe 6 septembrie 1991 a avut loc prima reuniune formală a Consiliului de Stat al URSS. Acesta a adoptat o serie de rezoluții, printre care si recunoascterea independenței Letoniei, Lituaniei și Estoniei.

In scrisoarea menționată, deputatii afirma ca deciziile Consiliului de Stat al URSS sunt „acte criminale” și „crime de stat deosebit de periculoase”. Cei doi propun calificarea acestor decizii drept acte de trădare, menționând că astfel de „crime” nu pot fi prescrise.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top