Deutsche Bank va plăti o amendă de 16 milioane de dolari pentru angajarea pe pile a unor rude ale oficialilor ruși și chinezi, eludand astfel propriile reguli de recrutare și angajare. Conform Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare ale SUA (SEC), încălcările au fost comise între anii 2009-2012.

SEC menționează cinci cazuri de angajare. În două cazuri, este vorba despre fiica unui viceministru din guvernul rus și fiul unui manager de top al unei companii de stat din Rusia. Astfel, în 2009, viceministrul i-a cerut șefului biroului Deutsche Bank din Rusia s-o angajeze pe fiica sa la biroul din Moscova, Londra sau New York.

Tanara a fost angajata la biroul din Moscova al Deutsche Bank, promițându-i în viitor un post la Londra. Cu toate acestea, după patru luni, banca nu a obținut contractul guvernamental la care spera. Drept urmare, fiica oficialului a fost transferată la Londra, iar la 10 zile după aceasta, Deutsche Bank a primit o propunere semnată de tatăl fetei în legătură cu emiterea unor obligatiuni în valoare de 2 miliarde de euro.

Publicatia Vedomosti a sugerat că ar putea fi vorba despre Elena Arhangelskaia, fiica fostului ministru adjunct al finanțelor Dmitri Pankin. În plus, Deutsche Bank a decontat în mod ilegal cheltuielile de călătorie ale oficialului rus și a familiei sale.

În ceea ce privește fiul managerului de top al unei companii ruse de stat, acesta a arătat rezultate atât de slabe încât a fost concediat. Potrivit SEC, tânărul a lucrat puțin timp în biroul de la Moscova al Deutsche Bank și, în 2010, a cerut un transfer la Londra. Datorită poziției înalte a tatălui său, banca i-a acceptat cererea. Insa, la doar două luni după transfer, departamentul HR al bancii a cerut ca salariatul să fie exclus din programul de la Londra, întrucât a lipsit cu zilele de la munca, a copiat la teste și a devenit „o povară pentru program, fără să mai vorbim de bancă”.

Potrivit SEC, Deutsche Bank a susținut aceleași practici și în ceea ce privește cetățenii chinezi. Astfel, banca a încălcat legile Statelor Unite cu privire la corupție și s-a îmbogățit ilegal cu 10,7 milioane USD. Deutsche Bank a acceptat să soluționeze acuzația SEC fără sa admita vinovăția sa, dar nici să nege ca nu ar fi avut loc încălcări.

„Deutsche Bank a contribuit la investigarea SEC și a luat o serie de măsuri pentru îmbunătățirea practicilor băncii în domeniul ocupării forței de muncă”, a declarat banca.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Deutsche Bank va plăti o amendă pentru că a angajat pe pile copii de funcționari ruși

  1. bogdan spune:

    Stiti cum si-au dat seama repede ? Putzea mereu a pork in zona birourilor respective ! Iar duhoarea de lume de rahat rusa este insuportabila mai ales pt nasurile elevate ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top