„Stimate domnule cancelar! Vă rugăm să anulați călătoria dvs. la Moscova „, – face apel economistul austriac Gunter Fellinger, autorul unui articol din Die Presse, la adresa cancelarului austriac Sebastian Kurz.
”La trei ani de la uciderea lui Boris Nemțov, patru ani de la invazia din Crimeea, Rusia comite a doua cea mai mare crimă de război în Gouta de Est – după Alep, al patrulea mandat al președintelui Putin se apropie de sfarsit – o vizita în acest moment la Moscova poate să fie percepută doar ca o agitație evidentă pentru Putin”, scrie autorul.
„Cum ar trebui opoziția și clasa de mijloc rusă să perceapă acest lucru? – este indignat Fellinger. – Pe de o parte, sprijinim sancțiunile UE și, în același timp, facem vizite solo cu simbolism și motiv calendaristic evidente”.
„Chiar credeți că, datorita vizitei dvs., Putin își va da acordul pentru misiunea ONU în Donbas?” El a avut un an la dispozitie să accepte propunerea Occidentului, sa iasa cu onoare din aventura costisitoare a Donbasului, dar el le-a respins pe toate. Sosirea dvs. va schimba ceva?”
„Noi nu suntem o punte de legătură între Est și Vest, ci un membru obisnuit al UE în 2018, cu o politică externă unică și o infrastructură de apărare comună,“ – continuă Fellinger. În opinia sa, scopul primei vizite oficiale a lui Kurz în postul de cancelar ar trebuie sa fie Elveția, pentru a sublinia comunitatea statelor neutre sau la Washington, pentru a deschide calea pentru intrarea în NATO și integrarea completă in lumea occidentala. Și cu siguranță nu la Moscova, este convins autorul. El numește vizita în capitala rusă drept un pas PR pentru Putin, care conduce campania sa electorală „prin metode disputate și nedemocratice”.
„Noi nu suntem un stat vasal al Imperiului Țarist în Europa Centrală, unde pentru preluarea funcției feudalii ar trebui să mearga în pelerinaj la Kremlin si sa sarute inelul țarului. Acest rol poate fi încredințat cu siguranță lui Viktor Orban și lui Alexander Vucic, – scrie autorul. – Noi am fost întotdeauna și vom rămâne parte a lumii occidentale și nu am fost niciodată neutri, pana cand Uniunea Sovietică nu ne-a impus neutralitatea cu forța”.
Fellinger susține că neutralitatea Austriei este un „mit”.
Acest comportament este vazut la Kiev ca impertinenta și batjocură, explică economistul. Mai ales pe fundalul campaniei electorale și evenimentelor comemorative în Ucraina, precum și a vizitei istorice în țară a lui Poroșenko, la Balul Operei din Viena. Pentru un moment a existat speranța că, după o serie de decizii eronate, noile autorități austriece aduc politicile lor în conformitate cu cursul UE, dar ea a dispărut după „călătoria fără sens“ a vicecancelarului la Belgrad, declarațiile făcute la a 10-a aniversare a independenței Kosovo, iar acum și această vizită la Moscova.
Această cavalcadă trebuie oprită, spune autorul. El sugerează ca cancelarul sa se concentreze pe politica internă și economie.
„Vă rugăm să anulați vizita, domnule cancelar”, – cere din nou Fellinger. El crede că Austria trebuie să se pregătească pentru aderarea la NATO și ”războiul rece” cu Rusia și nu să încheie „înțelegeri separate” cu Putin. Economistul se teme că steaua în ascensiune a politicii europene – Sebastian Kurz – ar putea deveni un „topmodel“, din cauza căreia politica externă comună a UE sa arate ca o farsă.
„Bineînțeles, și la NATO și în UE toată lumea este interesată de pace”, susține Fellinger. Rusia este cea care prin ocupația Crimeei si războiul din Donbas a încălcat pacea în Europa, iar NATO a refăcut-o, crede el.
Securitatea și bunăstarea UE sunt garantate de SUA, și nu de mitul neutralității. Prin urmare, europenii nu pot să se eschiveze de responsabilitati, subminând încrederea aliaților. Acest lucru este greșit, este convins autorul.
„UE se bazează pe încredere și coordonare, pe o politică comuna. Pe aceasta se bazează bunăstarea noastră, precum și pe libertate și deschidere, drepturi și obligații în UE. Nu pe gazul rusesc”- conchide autorul.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
>>„Bineînțeles, și la NATO și în UE toată lumea este interesată de pace”, susține Fellinger. Rusia este cea care prin ocupația Crimeei si războiul din Donbas a încălcat pacea în Europa, iar NATO a refăcut-o, crede el.
Securitatea și bunăstarea UE sunt garantate de SUA, și nu de mitul neutralității. Prin urmare, europenii nu pot să se eschiveze de responsabilitati, subminând încrederea aliaților. Acest lucru este greșit, este convins autorul.<<
O adunatura de tampenii. Nato vrea pace…SUA asigura bunastarea…bla bla.
Articol la comanda.
Avem si noi jurnalisti din astia.
ai uitat tonilov sa ne spui ca „rusii este beti si put si sunt lenesi si salbatici…blablabla”
In „democratia marxista europeana ” nu ai voie sa gandesti si sa procedezi in vreun fel prieteneste pentru binele tarii tale,ci doar ce se ti se spune.Moldovenilor cu foc de europa care sunteți pe aici o sa săriti din :lac în puț adică din rusia satanista a lui stalin în europa satanista marxistă.Adio viile frumoase si pivnițele alea lungi.Noua românilor ne-a luat tot infractorii europeni!
Rusine Ostreich…….
In fine Österreich……cu scuzele de rigoare!!!
dar rusinea ramane neschimbata……
Nu-i nicio rusine sa nu stii, ci sa nu vrei sa stii.
Cazul tau adik !
Idioti utili se gasesc peste tot ! Unii au in sange statutul de „sclav” ! Este si cazul acestui individ care face de ras o tara ca Austria ! Pacat
Si din pacate astfel de catelusi idioti-utili sunt cu duiumul peste tot si mai rau pentru noi in Romania……
Furz trebuia sa o trimita pe Conchita Wurst. Care sa-i spuna lui Putler, uite care-i treaba ba tarule, noi tinem cu Unchiul Sham.
nu se poate, au incercat dar javrov si goering-rogozin au spus pas…cica Conchita o are mai mare decat putinalaul…