separatisti din UcrÎn ciuda tratativelor internaționale și a inițiativelor diplomatice de pace, Rusia este din ce în ce mai cufundată într-o stare de război politic și psihologic.

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande, în timpul vizitei lor la Moscova, vineri, au încercat să-l convingă pe președintele rus Vladimir Putin sa opreasca agresiunea. Cu toate acestea, după cum a recunoscut chiar Merkel o zi mai târziu, la conferința de la Munchen, succesul inițiativei nu este garantat„.

La rândul său, vorbind la Munchen, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a criticat dur obsesia americana” în Europa și a prezentat Rusia drept victima ale mașinațiunilor Occidentului.

Astfel, despre un progres care să conducă la un armistițiu, nu poate fi vorba, scrie Die Welt. merkel Hollande Putin

Nu putem rezolva criza prin negocieri? Cu toate acestea, strategia europeană de a pune capăt războiului din Ucraina este continuarea negocierilor.

Nu putem rezolva criza prin mijloace militare„, declara tranşant Angela Merkel. De asemenea, cancelarul german a respins în mod hotarat cerințele americanilor cu privire la furnizarea de arme Ucrainei.

Între timp, separatiștii lui Putin creaza noi fapte militare si politice. Rusii operează tot mai deschis în partea de est a Ucrainei. De cateva zile se duc lupte crancene pentru orasul Debaltsevo, fapt care creează premizele unui dezastru umanitar pe scară largă.

rebeliPotrivit jurnalistilor germani, speranța că Putin va accepta un compromis este un „vis naiv.” Milițiile pro-ruse ocupa noi teritorii si acționează de pe poziții de superioritate militara. In plus, ei conteaza pe sprijin nelimitat de la Moscova, afirma Die Welt.

Între timp, bugetul de stat al Ucrainei este epuizat de război, iar după decretarea mobilizarii, mulți ucraineni au fugit în străinătate. Conform unor rapoarte, proporția dezertorilor este in unele regiuni de 50 la sută. La rândul său, Vladimir Putin, deși forțat să se ocupe de consecințele sancțiunilor occidentale și căderea rublei, este într-o poziție mult mai bună.

obamaSuccesele militare ruse cauzeaza americanilor suparare. De luni de zile, Casa Albă a ignorat cererile de sprijin militar venite de la Kiev, dar în ultimele zile la Washington se cristalizeaza o alta stare de spirit. Din cauza creșterii agresiunii ruse, 15 senatori americani au cerut guvernului Statelor Unite și NATO să ofere sprijin pentru Ucraina. Potrivit politicienii americani, armata ucraineană are nevoie de arme anti-tanc, echipament radar si drone aeriene.

În același timp, se spune ca SUA nu caută să modifice echilibrul de forțe militare în Ucraina. Mai degrabă, SUA și NATO vor sa creeze o situație în care acțiunile militare ale Kremlinului în Ucraina ar deveni prea costisitoare. Cu alte cuvinte, cu ajutorul armelor livrate de armata SUA, Ucraina va creste exponential numarul victimelor din Rusia, ceea ce ar crea probleme pentru Putin pe frontul de acasă”.

Cu toate acestea, atâta timp cât Merkel incearca sa negocieze cu Puitn, iar acesta o trage de nas, pe de o parte si intensifica actiunile militare din Ucraina, pe de alta parte, Washingtonul nu oferi sprijin militar, conchide Die Welt.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top