serghei-lavrovDie Welt suspecteaza autoritățile ruse că încearca sa destabilizeze situația din Germania. Publicatia scrie ca, de obicei, Kremlinul foloseşte dezinformarea pentru a destabiliza ţări precum Ucraina, pe care vrea să le controleze.

„Dar acum, ţinta propagandei Kremlinului este Germania,” – declara publicatia, amintindu-ne că, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a repetat minciuna lansata recent de mass-media pro-Kremlin ca autoritățile germane închid ochii si musamalizeaza crimele refugiatilor, in special violurile în masă a femeilor și fetelor germane.

Iar presupusul viol al fetei de 13 ani de origine rusa din Germania, „despre care justiția germană preferă să tacă”, ar fi „dovada” în acest sens.

Însă după cum s-a dovedit în timpul anchetei poliției germane, crima nu a existat. „Aceasta este o alta invenție a laboratoarelor  propagandistice din Rusia, prin care mass-media pro-Kremlin vrea să-i stârnească pe rusii care trăiesc în Germania” – subliniază Die Welt. Ziarul ne atrage atenția şi la modul tupeist cu care Lavrov vorbeste despre închipuita victimă a violului spunandu-i – „Liza noastră”.

„Se pare că, la fel ca în cazul rusilor din Ucraina sau a altor tari cu populatie vorbitoare de limbă rusă, Kremlinul îi considera drept supusii sai inclusiv pe originarii din Rusia care trăiesc în Germania”, – spune publicatia.

„Între timp, insuflati de acest punct de vedere, ca statul german ar lasa la voia sortii si a hoardelor de imigranti pe cetatenii germani, un serviciu Kremlinului l-au oferit şi radicalii locali de dreapta” – continuă Die Welt. Astfel, mass-media rusă a „vândut” protestul organizat de Partidul Naţional Democrat al Germaniei, iscat de asa-zisul viol, drept un marş spontan al diasporei ruse din Germania.

„Guvernul german nu ar mai trebui să tolereze aceste situații, – conchide publicatia. În primul rând, autoritățile germane trebuie sa ceara explicatii ambasadorului rus si sa-l anunte ca Germania nu va tolera calomnia și subminarea ordinii sociale din tara (…) . În al doilea rând, guvernul federal ar trebui sa ne spune în cele din urmă despre numărul real al agentilor serviciilor secrete ruse care au patruns în Germania, precum și legăturile lor cu extremiștii locali”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top