Cel puțin 110 de nord-coreeni lucrează în condiții imposibile pe șantierul stadionului din Sankt-Petersburg, construit pentru Cupa Mondială din 2018, scrie Die Welt, citând ancheta publicației norvegiene Josimar.

„Ei sunt supravegheați 24 din 24 de ore, nu au niciun contact cu lumea exterioară și sunt plătiți cu sume mizere. Toți acești oameni sunt muncitori necalificați care au fie aptitudini minime, fie nicio aptitudine în a utiliza scule moderne,“ – descrie avocatul rus Andrei Yakimov condițiile de viață ale constructorilor nord-coreeni în Rusia.

Lucrătorii au sosit în Rusia la ordinele conducerii nord-coreene în vederea construirii infrastructurii sportive pentru Cupa Mondială 2018. Yakimov afirma ca ei sunt recrutați pe 10 ani și, în același timp, li s-au promis ”portii mai mari de orez” și ”recunoștința eternă” a dinastiei Kim. În același timp, 90% din salariile lor în valuta străină se duc în conturile conducerii de partid, permițând afluxul de valută în Coreea de Nord. Acest model de afaceri funcționeaza deja de zeci de ani.

Potrivit ONU, în prezent, companiile nord-coreene implicate în recrutarea lucrătorilor au trimis unor cliențil din străinătate între 50.000 – 100.000 de cetățeni  nord-coreeni. În general, ei lucrează în Rusia, Orientul Mijlociu și China.

Organizațiile pentru drepturile omului susțin că „țările gazdă le confisca pașapoartele, iar elita RPDC – salariile platite in strainatate. În cazul în care un lucrător se plânge, rudele sale din Coreea de Nord intra în mare necaz.

Un muncitor rus descrie viața colegilor sai din RPDC după cum urmează: „La șantierul stadonului din Sankt-Petersburg nord-coreeni trăiesc în containere neîncălzite si aglomerate. Ei sunt ca niște roboți. Lucrează de la șapte dimineața până la miezul nopții …“

Construcția stadionului „Zenit-Arena“ cu 68.000 de locuri din Sankt-Petersburg dureaza de 11 ani. Pana acum, pentru construcție au fost cheltuiti peste un miliard de euro, dar stadionul nu este încă gata din cauza problemelor constante descoperite, fisuri în beton, infiltrații de apa etc.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Die Welt: Rusia folosește sclavi din Coreea de Nord pe șantierele Cupei Mondiale 2018

  1. bogdan spune:

    Dupa ce ca sunt teroristi mai sunt si traficanti de sclavi ! In lumea civilizata sclavia a disparut de secole ! Doar in OLr ea infloreste inca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top