Pentru ruși, drepturile civile sunt o chestiune secundară, scrie ziarul german Die Welt. „Președintele rus Vladimir Putin poate lua orice decizie vrea: oamenii nu par sa se arate afectati. Și asta în ciuda faptului că mulți dintre ei trăiesc tot mai rău”, – spune autorul articolului.

Cererea (în Rusia) pentru democrație și participarea la procesul politic nu este foarte ridicată. De vina sunt, printre altele, dificultățile economice. Oamenii sunt ocupați cu alte probleme – nu au timp de beneficiile libertăților democratice. Această concluzie reiese din rezultatele unui sondaj efectuat de Centrul Levada la sfârșitul lunii august, scrie publicatia.

Conform sondajului, aproximativ 61% dintre ruși sunt preocupați de creșterea prețurilor, continuă autorul. Aproape jumătate sunt îngrijorati de creșterea nivelului sărăciei în rândul populației. O treime dintre respondenți se tem de creșterea șomajului și a corupției.

„În ceea ce privește restricțiile privind drepturile civile, libertățile democratice și libertatea de exprimare, doar patru la sută dintre respondenți sunt preocupați de acest lucru”, subliniază Die Welt.

Chiar dacă Rusia reușește să obțină în viitorul apropiat „indicatori de basm ai creșterii economice”, este puțin probabil ca asta să ducă la o creștere a „cererii de libertăți democratice”.

Autorul articolului reamintește că, în anii 2000, rușii erau interesati în principal să facă bani. „Atunci ei i-au permis Kremlinului să se convingă să încheie celebrul contract social, care prevedea neintervenție politică a cetatenilor în schimbul prosperității economice. Prin urmare, sistemul autoritar al lui Putin nu este îngrozit nici de sărăcie, nici de prosperitate”, afirmă Die Welt.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Die Welt: La bine sau la rău, rușii de rând nu pun mare preț pe drepturile civile

  1. bogdan spune:

    Cine poate garanta rezultatele unor sondaje efectuate in Ospiciul Lumea rusa ? Levada Center cine poate garanta ca mai este independenta ? Astea sunt glume din dictaturi ! Porcia are trupe ilegal in vreo 3 tari si le neaga prezenta in 2 ! Stim cu totii cum merge treaba sub conducerea regimurile totalitare ! Cel putin cei ce nu suntem nascuti dupa ultima ploaie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top