Leopard 2În prezent, Bundeswehr nu este în măsură să respingă tancurile rusești, scrie Thorsten Jungholt, editorialistul Die Welt. În ciuda faptului că forțele armate germane au unele dintre cele mai bune tancuri din lume – „Leopard 2” – acestea nu au muniție suficient de puternica.

Potrivit lui Jungholt, muniția cu miez de tungsten, utilizata de Bundeswehr, nu produce energie cinetică suficientă pentru a penetra armura celor mai noi tancuri de lupta rusesti T-90 și T-80 modernizate.

Reforma Bundeswehrului a redus numărul de tancuri „Leopard 2” la 225. Dar din cauza agresiunii ruse în Ucraina si ca urmare a cresterii capacitatii de luptă a fortelor  NATO în Europa de Est, ministrul german al Apărării, Ursula von der Lyayen a declarat că 100 de tancuri dezafectate vor fi aduse înapoi și reechipate de Bundeswehr.

Cu toate acestea, potrivit fostului șef al Departamentului de Planificare al Ministerului Apărării al Germaniei, Hans Rühle, fără a avea muniție suficient de puternica, readucerea tancurilor este lipsită de sens din „punct de vedere militar”. Potrivit experților, Leopard 2 are nevoie de proiectile cu miez de uraniu, dar că ”promovarea” acestui tip de munitie este dificila  „din motive politice”.

Potrivit lui Jungholt, din 2017, Bundeswehr trebuie să modernizeze muniția cu miez de tungsten de pe tancurile existente. Însă noile proiectile vor putea fi folosite numai de cele mai recente versiuni ale „Leopard-2” – modelul A7. Bundeswehr  are doar 20 de astfel de tancuri. Cele mai multe dintre tancuri sunt din seria A6 și A5. Iar cele 100 tancuri „Leopard 2” repuse in functiune sunt de tipul A5. Cea mai noua versiune a tancului va fi A8, care trebuie să ajunga in dotarea Bundeswehrului abia în anul 2020. Și numi din 2030, împreună cu Franța, Germania va proiecta un nou vehicul de lupta.armata

În același timp, Rusia este preocupata de modernizarea intensivă a tancurilor sale, scrie autorul Die Welt. Caracteristicile de luptă și armura tancului lansat in productie în anii 1990, T-90, au fost continuu îmbunătățite. Totodata, pentru perioada 2017-2020, Rusia are programată punerea în funcțiune a unui nou model de tanc, denumit „Armata” (T-14).

Cele mai interesante comentarii ale cititorilor Die Welt:

Friedrich Spee: armele Rusiei sunt în mod constant lăudate în acest fel, înainte sa vedem de ce sunt in stare în acțiune. Pe campul de luptă totul este complet diferit. Mii de tancuri rusești au ars în deșert, fara sa invinga vreun tanc inamic, iar piloții ruși pierd 100 de lupte impotriva avioanelor americane, fara sa doboare vreun adversar …

Arno: Tancul „Armata” este doar un concept. Probabil exista un prototip, dar pana la producția în cantități mari este cale lunga, de mai mulți ani, fara să mai vorbim despre finanțare.

MR aus K:. Pe 9 mai, în timpul paradei Victoriei, Rusia va arată noul T-14 … Cred că munițiile care sunt disponibile pentru „Leopard-2» A-5 și A-6 vor fi suficiente pentru 90% din orice tancuri. Nu este exclusa dezvoltarea  „Leopard-3”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Die Welt: Tancurile «Leopard” nu vor putea apăra Germania de tancurile rusești

  1. gica spune:

    sa nu subestimam puterea industriala a Germaniei!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top