digiRomânia deschide porţile pentru trupele NATO. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat modificările legii care stabileşte în ce condiţii militarii străini se pot antrena şi staţiona în România. Tehnica de luptă a statelor membre NATO poate fi amplasată în unităţi militare din ţara noastră, dacă există o ameninţare în zonă.

Trupele străine vor putea staţiona pe teritoriul ţării noastre, iar statul român va plăti parte din cheltuielile militarilor NATO. Legea privind intrarea, staţionarea şi desfăşurarea forţelor armate străine a fost modificată. Poate cel mai important articol se referă la staționarea tehnicii militare pe teritoriul țării. Ei bine, acest lucru poate fi făcut cu o singură condiție. Să existe o amenințare la adresa țării sau alianței. În cazul de față vorbim despre situația tensionată dintre Ucraina și Rusia.

Există însă şi câteva condiții. Cantitatea de muniţie să fie monitorizată de Ministerul Apărării. Autorităţile române trebuie să fie informate periodic asupra stării armamentului străin.

Soldaţii români vor avea acces la armamentul armatelor străine în cazul unui conflict. În schimb România va suporta cheltuielile de pază a depozitelor. Unitățile militare care vor găzdui trupe străine vor putea pune gratuit la dispoziție poligoanele de instruire, locurile de cazare sau masă sau chiar armament. Anul acesta soldaţi americani şi NATO vor fi în permanenţă pe teritoriul României pentru exerciții comune.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to digi24.ro: România plătește staționarea trupelor NATO

  1. anca spune:

    Multumiri lui MR.basescu ca a transformat ROMANIA intr-o COLONIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top