capitala kazahaAsia Centrală are o problemă de imagine. Violențele fără sfârșit din Afganistan și Pakistan, cultul personalității dictatorului din Turkmenistan și, nu in ultimul rand, problemele generate de filmul Borat al lui Sacha Baron Cohen, obligă două din cele șapte state ale caror nume se termina în stan” să-şi „schimbe brandul„, scrie Foreign Policy

În luna februarie pe această temă s-a exprimat președintele kazah Nursultan Nazarbayev, care a sugerat un nou nume  „Kazah Eli„, adică „Ţara kazahilor„.

În luna septembrie, liderul unui partid influent din Kârgâzstan Ar-Namis(Demnitate”) și fostul premier Felix Kulov au declarat la o conferință a partidului ca este timpul pentru schimbarea numelui țăriiinventat în epoca sovietică. Variantele mentionate au fost Kârgâz El Respublic(Republica poporului kârgâz) și Kârgâz Djeri(Pamantul kirgizilor).

Motivul este simplu. În regiune sunt câteva țări ale căror nume se termină în „stan”, iar politicienii occidentali le confundă adesea. De exemplu, Kârgâzstan cu Kurdistan, zona etnica care acoperă părți din Turcia, Siria, Irak și Iran.

În februarie 2013, secretarul de stat John Kerry de mai multe ori a pronuntat ceva de genul kyrzahstan” și kyrzygstan”

kirgizaÎn cele din urmă, Kazahstanul sustine ca imaginea sa a fost afectată de filmul „Borat” al lui Sacha Baron Cohen. Desi comedia nu are nicio legatura cu Kazahstanul realmanierele și obiceiurile țării au pus imagine tarii nu in cea mai bună lumină. Mai mult chiar, în 2012, la concursul de tir din Kuweit, organizatorii au incurcat imnul Kazahstanului cu cel parodiat din filmul Borat” .

O altă problemă este adoptarea noilor nume cu indicatie monoetnica poate fi primita cu dusmanie de conlocuitori. De exemplu, numele de „Republica kârgâzilorar putea fi percepută ca o provocare de catre uzbeci, rusi, tadjici, tătari și alte minorități care alcătuiesc 35% din populația Kârgâzstanului. Același lucru se poate întâmpla şi în cazul Țarii kazahilor„, unde ne-kazahii reprezintă aproape jumătate din populația țării, scrie Foreign Policy.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top