Rosneft„Rosneft” a declarat că Statele Unite continuă să penalizeze în mod „ilegal” companii din cauza unor decizii politice asupra carora agentii economici nu au influenta. Săptămâna trecută, Statele Unite ale Americii au inclus în lista de sancțiuni toate filialele „Rosneft”. Ca urmare, compania crează acum un sistem de contabilizare a pierderilor din cauza sancțiunilor.

În viitor, „Rosneft” intentioneaza sa solicite despăgubiri în instanță de la guvernul SUA. Un reprezentant al companiei a declarat pentru „Vedomosti” ca vor fi evaluate „toate pierderile care pot fi evaluate.”

Rosneft împarte pierderile suferite in două tipuri: reale (scumpirea creditelor, a echipamentelor și așa mai departe) şi pierderea de profit, cum ar fi suspendarea dezvoltarii platformei din zona arctica, considera Vitali Kriukov, directorul Small Letters.

Pentru investitori, principalele pierderi din sancțiuni se refera la reducerea capitalizarii companiei. La începutul anului 2014, înainte de evenimentele din Ucraina, „Rosneft” era evaluata pe Bursa de la Londra la aproximativ 80 de miliarde de dolari, acum – la jumătate din acesata valoare, a spus Serghei Vakhrameev, manager de portofoliu al GL Financial Group.

Dar, așa cum în reducerea capitalizarii companiei un rol important a fost jucat și de scăderea prețurilor la petrol, pierderea generata de sanctiuni ar putea fi evaluata la 20 miliarde de dolari.

Chiar şi îndepărtata perspectiva de incepere a producției de petrol pe platoul din Marea Kara a fost luată in calcul de investitorii de pe bursa la capitalizarea Rosneft. Aceasta dezvoltare urma sa fie facuta de compania rusa in parteneriat cu firme americane și europene. Dar după ce UE și guvernul Statelor Unite le-a interzis să lucreze cu Rosneft, rata de creștere a producției companiei de stat ruse pe termen lung poate scădea de la 2-3% pe an la aproximativ 1% pe an.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top