Asistentul special al președintelui Statelor Unite pentru afaceri europene și ruse, Fiona Hill va demisiona din funcția sa deținuta in Consiliul de Securitate Națională al SUa, începand cu luna august. Hill a fost numita în funcție în aprilie 2017, fiind considerată susținătoarea unei strategii dure în relația cu Kremlinu.

Născută în Marea Britanie, Hill și-a obținut recunoașterea profesională în Statele Unite. În 1987-1988 a efectuat un stagiu la Institutul de Limbi Străine ”Maurice Thorez” din Moscova. A obținut doctoratul la Harvard în 1998 cu o teză despre rădăcinile gândirii socio-politice moderne rusești.

Autoare a unei carti biografice despre Vladimir Putin, care conține o evaluare critică a liderului rus, apariția Fionei Hill în administrația Trump a ridicat multe întrebări la vremea resăectiva cu privire la modul în care punctele ei de vedere se împaca cu opiniile președintelui Donald Trump.

Acum, unele instituții media susțin că odată cu plecarea sa, administrația Trump va pierde un expert recunoscut, respectat în cercurile politice ale Washingtonului.

În locul lui Hill va fi numit expertul în controlul armamentului, Tim Morrison, ceea ce poate semnala o schimbare de strategie orientata către negocieri cu Moscova, pentru a reduce arsenalele de arme de distrugere în masă. În același timp, se știe că Morrison exprimaă opinii dure în materia controlului armelor nucleare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Din echipa lui Trump pleacă Fiona Hill, un critic acerb al regimului Putin

  1. bogdan spune:

    Blondu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top