Premierul rus Dmitri Medvedev a însărcinat trei ministere să elaboreze documentația necesara interzicerii utilizării cuștilor și „acvariilor” pentru inculpații din sălile de judecată. Hotărârea executivului rus a fost postata pe site-ul guvernului.

În noiembrie, în Duma de Stat a fost aprobat un proiect de lege care interzice plasarea inculpaților în diverse construții de izolare în cadrul sălilor de judecata.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului înca din 2014 cere Rusiei să renunțe la izolarea inculpaților în dosarele penale în timpul audierilor în instanțe. CEDO consideră că izolarea în sălile de judecată reprezintă o încălcare a prevederilor Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Cuștile metalice din instanțele ruse au apărut în 1992 – într-o instanță rusă în procesul criminalului în serie Andrei Cikatilo – și s-au răspândit repede în întreaga țară.

La începutul anilor 2000, ele au început să fie înlocuite cu „acvarii” din sticlă.

 

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Din instanțele ruse vor dispărea cuștile și ”acvariile” pentru inculpați

  1. bogdan spune:

    Custile nu sunt aparute in 1992 ! Ele sunt o reminiscenta de pe vremea URSS ! Daca va amintiti si Grupul Ilascu in Transnistria tot asa a fost judecat ! Specie inapoiata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top