soldat rusMoscova încă încearcă să ascundă faptul că sprijină militar pe separatistii prorusi din estul Ucrainei, dar unele mesaje postate de soldatii rusi in social mdeia dezvăluie implicarea directă a Rusiei în regiune.

Astfel, reporterul Max Seddon l-a pescuit pe soldatul în vârstă de 24 de ani pe nume Alexander Sotkin, care a postat fotografii foarte interesante ale serviciului său militar. Soldatul rus probabil nu stia ca reteua sociala ofera utilizatorilor si optiunea de  localizare geografica a fotografiilor postate.

Un selfie postat de Sotkin este foarte interesant, deoarece îl arată pe soldat in localitatea Krasna Talycha din estul Ucrainei, controlata de rebeli.

Rusia a negat în mod repetat ca trupele sale ar fi în interiorul Ucrainei. Dar, acest selfie aparent inofensiv dă în vileag poziţia reală a unor trupe ruseşti. Soldatul a postat, de asemenea, o altă fotografie cu sine pe 5 iulie, de aceasta datade la  Krasny Derkul, care este, de asemenea, în Ucraina.

instagramGraţie caracteristicii geotagging de la Instagram, cele două fotografii indicălatitudine și longitudine culese de GPS-ul de pe telefon sau tableta. Locația este inidcată la fotografii doar dacăutilizatorul selectează opţiunea add to photo mapînainte de postare.

Deoarece este bazata pe datele GPS, geolocalizarea Instagram este destul de precisa. Cu toate acestea, așa cum scrie şi Seddon, există posibilitatea ca Sotkin sa fi falsificat” semnalul GPS, sau pur si simplu echipamentul folosit sa indiceun semnal fals.

Întrebarea care se pune este de ce ar face aşa ceva?

Amintim ca si in cazul anexarii Crimeei, Rusia a negat permanent implicarea fortelor sale armate in evenimentele din zona. Ulterior chiar președintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut ca asa-zisele forțe de autoapărare” din Crimeea au fost susținute activ de militari din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Din prostie? Un soldat rus a postat selfie-uri divulgând locaţia sa în estul Ucrainei

  1. bogdan spune:

    porkul tot pork – nu are nevoie de creier…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top