Ambasadorul Ucrainei în Austria, Olexander Scherba, a cerut să nu se permită întoarcerea delegației ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) fără ca acesta să înceapă să respecte statul de membru al organizației

„Într-una dintre aceste zile, Rusia intenționează să se întoarcă în APCE așa cum se întoarce un ocupant – multumit, nepedepsit, cu un sentiment de victorie a binelui asupra răului”, a scris Shcherba pe Twitter.

El a cerut utilizatorilor de rețele sociale să sprijine apelul sau si hashtag-ul #SaveCouncilEurope și să distribuie apeluri pentru a împiedica întoarerea delegației ruse in APCE.

Și ambasadorul Ucrainei în Estonia, Mariana Betsa, a cerut delegaților APCE să nu voteze pentru întoarcerea elegatiei Federației Ruse.

„Rusia este un stat agresiv, care a ocupat o parte din Ucraina, a ucis mii de oameni. Ea nu respectă legea și nu a îndeplinit nicio rezoluție / decizie a Consiliului Europei, nu a îndeplinit acordurile de la Minsk”, a scris Betsa pe Twitter.

Sesiune de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va fi deschisă luni la Strasbourg.

Principalul punctpe ordinea de zi a sesiunii este proiectul de rezoluție,care poate modifica regulile organizației privind impunerea de sancțiuni împotriv unor delegații naționale.

Rezoluția, initita de belgianul Peter de Sutter, propune anularea posibilității de a priva delegațiile naționale de dreptul de a vota, de a vorbi, precum și de a fi reprezentat în adunare și în organele sale.

În cazul adoptării documentului în versiunea propusă, delegația rusă va evita prelungirea sancțiunilor impuse împotriva sa ca răspuns la agresiunea împotriva Ucrainei și ocupația Crimeei.

Rușii au pregătit deja o listă cu 18 persoane, dintre care patru se află sub sancțiunile personale ale UE, care sa faca parte din noua delegatie la APCE.

Trebuie remarcat că, chiar dacă rezoluția este aprobata, a rămâne posibilitatea de a impune sancțiuni (într-o versiune redusă)..

Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a susținut anterior poziția potrivit căreia toate statele membre ar trebui să aibă dreptul de a participa la organele statutare ale organizației, inclusiv Adunarea Parlamentara, și ar trebui, de asemenea, să voteze pentru alegerea noului secretar general.

Amintim, în aprilie 2014, APCE a impus sancțiuni împotriva Federației Ruse, privând-o de dreptul de vot. Prin urmare, delegația rusă a încetat să participe la activitatea APCE.

În plus, Rusia a încetat să plătească contribuțiile la bugetul organizației. În prezent, datoria netă a Rusiei față de Consiliul Europei este de 66 de milioane de euro.

Secretarul General al CoE, Thorbjørn Yagand, care susține întoarcerea delegației ruse, a declarat că, dacă partea rusă nu își îndeplinește obligațiile financiare față de CoE înainte de 1 iulie, va fi introdus un plan de urgență care va avea consecințe politice și instituționale grave.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Diplomat: Rusia se va întoarce în APCE asemenea unui ocupant

 1. Maciuca spune:

  Hoții striga hotii!”Rusia este un stat agresiv ca a ocupat o parte din Ucraina”,dar Ucraina este la fel un stat AGRESIV ca ocupa o parte din tara mea Romania!Cine va face ca ei,ca ei sa pateasca!Intr-e aceste doua popoare nu exista diferenta!

  • bogdan spune:

   Esti un kakat sovietic ce grohaie doar si ragaie dupa ce a mai ingurgitat niste laturi ! Pe voi gunoaiele astea transnistrene cu doar 2 neuroni v-ash face salam si v-ash da la caini !

   • Maciuca spune:

    Si eu pe voi poponarii sodomiti ,vas baga in cuptoare cu smoală, si eu sluga,as vagă lemne la foc!

    • profesoru spune:

     Bah carcalete,maturizeaza-te si tu,tot ca la 13 ani faci?Lumea nu e cum tu/voi trollii sovietici credeti,s-au dus vremurile alea cand aveati un cuvant de spus,ironia soartei ,putler al vostru cu ochii pe bagat strambe in lume si cheltui atata amar de petrodolari pe tot felul de baliverne a uitat de economie,mama tuturor ,asa ca vi se potriveste vorba:ce caini ati fost si ce javre ati ajuns.In afara de niste rachete nucleare,nimic altceva nu mai aveti de nivel mondial,imediat orezarii va iau la influenta in lume,o sa fiti ca ruda aia saraca la masa lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top