APCE SavcenkoMembru al delegației ucrainene la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Nadejda Savcenko a ținut astazi primul sau discurs dupa eliberarea din captivitatea rusă, în care a cerut sprijin pentru Ucraina.

Potrivit corespondentului UNIAN, Savcenko a făcut o declarație astăzi, la Strasbourg, în timpul sesiunii plenare a APCE, la care ea a luat parte pentru prima dată după eliberarea sa.

„Astăzi Ucraina este in linia intai. Pleateste pentru pacea Europei și a propriei tari cu sânge și viața oamenilor săi. Vă cer să ne sprijiniti adoptand o poziție consecventă și solidă. Numai împreună vom câștiga …” – a spus ea.

Savcenko a mulțumit celor prezenți pentru susținere. „Rusia ar dori ca eu să fiu aici abia peste 22 de ani, dar ați vrut să mă vedeti mult mai devreme și ati făcut totul pentru asta, de aceea mă bucur să fiu printre voi. Sper sa fiu utilită acestei adunări și Ucraina va fi utila Europei”, – a asigurat Savcenko.

Vorbind despre eliberarea sa, deputatul a declarat „ca gratierea lui Putin despre care s-a vorbit aici, pentru mine și toți ucrainenii, a fost de fapt o demonstrate de dispreț”. „Am fost răpita – este o încălcare a drepturilor omului și pentru asta trebuie să răspundă în fața Curții. La fel au fost răpiți toți ucrainenii, care se afla acum în Rusia, continuă răpirea tătarilor din Crimeea”, – a spus ea.

De asemenea, Savcenko a numit acțiunile Rusiei care, în conformitate cu Memorandumul din Budapesta, a promis că va garanta securitatea Ucrainei, „drept o lovitură de cuțit în spate”.

„Nu poate fi readusa delegația (rusă), care nu respectă drepturile omului, nu respectă imunitatea deputatilor, așa cum a făcut Rusia cu mine. Doresc cu adevărat reconciliere și vor lucra în această direcție, dar vreau ca toți să înțeleagă că victoria poate fi realizată numai atunci când o persoană este dispusa sa lupte pentru o idee, iar restul sunt gata s-o sprijine ca ea sa nu moara pe campul de lupta” – a subliniat deputatul ucrainean.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Discurs Savcenko la APCE: ”Rusia m-a răpit pe mine și alți ucraineni și ar trebui să răspundă în fața Curții”

  1. ANTIPUTIN spune:

    Nadejda are dreptate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top