putinDiscurusul de la Yalta al presedintelui Putin este asteptat de toata lumea şi ar putea deveni o senzație. Șef statului rus se află în Crimeea, unde cu o zi înainte a avut loc deja o întâlnire cu  Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

De ce autoritățile ruse au aranjat aceasta întâlnire în Crimeea? Experții „interogaţi” de BBC susţin ca președintele intenționează să „marcheze teritoriul” sa reamintească faptul că Crimeea aparține Rusiei, precum și sa-i asigure pe locuitorii din Crimeea ca nu sunt uitati, iar Moscova este interesată nu numai de geopolitica, ci și de bunăstarea lor.

Subiecte de discuție: de la Crimeea sfera socială” la denunțarea acordurilor internaționale

Potrivit vice-președintelui Comitetului Dumei privind legislația constituțională, Vadim Solovyov, principalele subiecte de discuție la reuniunea vor fi criza din Ucraina și dezvoltarea socio-economică a Crimeei.

Reuniunea va avea loc în Crimeea, care a devenit ruseascaîn primăvara acestui an, odată cu anexarea peninsulei, act care a provocat indignarea comunității internaționale şi a dus la impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei.

Liderii europeni au acuzat de asemenea Moscova de susținerea separatistilor din Donbass și intentia de introducere a trupelor de menținere a păcii pe teritoriul Ucrainei.

Este demn de remarcat faptul că din partea lui Putin erau așteptate declarații „fatidice” şi la reuniunea Consiliului de Securitate din Crimeea. Cu toate acestea, la întâlnireaistorică” nu s-a rostit nimic senzațional.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top