nemtovCazul uciderii opozantului Boris Nemţov și „dispariția” (din public) a lui Vladimir Putin sunt legate între ele, susţine bloggerul rus igeid (Igor Aidman). Versiunea sa este construita exclusiv pe baza informațiilor din surse deschise.

Potrivit lui, până în prezent, în cazul uciderii lui Nemţov se contureaza urmatorul tablou: Putin i-a ordonat lui Kadîrov (presedintele Ceceniei si un fel de killer personal al Kremlinului) sa-l omoare pe Nemţov. Kadîrov şi-a pus oamenii – condusi de Alimbek Delimhanov sa execute comanda. Operatiunea avea acoperire din partea FSO (SPP-ul rusesc).

Serviciul FSB, care este în conflict direct cu Kadîrov, nu a fost informat.

Planul initial nu prevedea arestarea autorilor crimei. Urmau sa fie acuzate forțe din străinătate „interesate de subminarea stabilitatii politice din Rusia”. Dar FSB a intrat pe fir. Serviciul a decis să profite de situație pentru a plati politele lui Kadîrov, care în ultimii ani aproape ca a eliminat FSB-ul de pe piața serviciilor penale (extorcari de bani pentru protectie, executarea datornicilor pentru camatari etc.).

FSB s-a prefacut ca ia de bun apelul public al lui Putin de a găsi cu orice pret ucigașii și…i-a arestat pe făptași. Nemtov asasinat

In fata acestei situatii, Kremlinul a decis sa puna totul pe seama sentimentelor religioase ale cecenilor arestati, inventand o poveste cu Charlie Hebdo si jignirea pe care ar fi adus-o Nemtov musulmanilor.

Dar agentii FSB au mers mai departe. I-au gasit in spatele cecenilor arestati pe Delimhanov şi Geremeev, a caror capete le-au cerut. Kadîrov a refuzat să-i predea.

Potrivit bloggeruui, Putin a fost pur si simplu șocat de faptul ca l-au tras in piept propriii sai fosti colegi (de la FSB). La urma urmei, toată lumea știe că Delimhanov nu-l putea ucide pe Nemţov fără ordin de la Kadîrov, iar Kadîrov nu putea sa dea un astfel de ordin, fără acordul șefului său de la Kremlin. Chiar si cel mai incet la minte din FSB banuia asta.

„Disparitia” lui Putin este explicata de blogger prin dorinta acestuia de a se retrage la reședința din Valdai pentru a gasi o solutie. Nu stim ce a facut Putin cu exactitate pe fondul naturii severe de la Valdai, cert este ca agentii FSB au revenit la planul inițial, iar mass-media propagandista a început din nou să arunce pe piata prima versiune a cazului Nemţov – opozantul rus a fost ucis la comanda unor clienți străini, cel mai probabil CIA cu utilizarea „fortei de munca” locale – Serviciul de Securitate al Ucranei (SBU).

Acum, singura problema este scoaterea marturisirilor in spiritul temei dictate de Kremlin din Dadaev, suspectul numarul 1 al anchetatorilor. Dacă cecenul rezista, ramane o singura solutie, „clasarea” cazului, dar numai atunci când interesul opiniei publice în Rusia va mai scădea. Aceasta varianta cred ca il satisface si pe Putin, conchide bloggerul igeid.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 4,80 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to „Dispariţia” lui Putin a avut legătură cu uciderea lui Nemţov

  1. rsumy spune:

    @Viorica „[Putin] este un tip foarte inteligent”…
    ??? Vorba aia: „Pe ce te bazezi” ???

  2. Radu spune:

    Viorica-„Ii apreciezi valorile dupa care se conduce?” Care valori? Crimele la comanda sunt valori? Cadouri sub forma de cadavre sunt valori? Anexari, razboaie in Cecenia, Georgia, Moldova, Ucraina….sunt valori? Zeci de mii de morti si sute de mii de refugiati. Un sustinator infocat al lui Bashar al Assad intr-un razboi cu 250.000 morti. Amenintarea cu un razboi nuclear e o valoare? Despre ce promisiune a NATO e vorba? Si chiar daca e adevarat, trebuie sa fii complet in necunostinta de cauza sa crezi ca intre marile puteri ale lumii se pun bazele cu…promisiuni. Marea Britanie, Rusia, etc, au incheiat un accord prin care se garanteaza granitele Ucrainei, si? Iar aici nu e vorba de o promisiune! Da-mi te rog, promisiunea asta intr-un link, sa o vad si eu. Iar fara extinderea NATO de care vorbesti cred ca ai fi luat lectii intensive de limba rusa in momentul de fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top