potanelVladimir Potanin, cel mai bogat oligarh al Rusiei, se pregăteşte de un divorţ dureros, care l-ar putea costa jumătate din averea sa. În Rusia, tradiţia juridică este subdezvoltată şi cine are mai multe resurse financiare poate câştiga, informează The Moscow Times.

Vineri, un tribunal districtual din Moscova a audiat-o pe Natalya Potanina în procesul de divorţ intentat fostului ei soț, oligarhul Vladimir Potanin, a cărui avere estimată în prezent, se ridică la 15.2 miliarde dolari, potrivit ediției ruse a revistei Forbes.

În conformitate cu legislația rusă, Potanina îşi doreşte jumătate din activele fostului său soț dobândite în timpul căsătoriei lor de 30 de ani – inclusiv jumătate din participaţia de 30,3 la sută în Norilsk Nickel, cel mai mare producător mondial de nichel și paladiu.

La rândul său, Potanin susține că mariajul s-a încheiat în 2007,și valoarea activelor sale a fost de doar 140 milioane dolari.

Divorțul oficial a fost pronunţat de către o  primă instanță în februarie 2014, astfel că Potanina susține că are dreptul la jumătate din fiecare parte a imperiului financiar al  fostului său soț.

Și într-o încercare de a câștiga aparent sprijinul autorităților, în luna aprilie Potanina a anunțat că, în caz de victorie, ea va dona cele 15 la sută din acţiunile Norilsk Nickel statului .

Potanin nu vrea să îşi împărtă averea

dolariÎn acest sens, Potanin a avut alte planuri pentru activele sale.

În 2013 el s-a alăturat Pledge Area, o inițiativă de caritate, înființată de Bill Gates și Warren Buffett, și a promis că va dona cea mai mare parte din averea sa în scopuri caritabile.
Curtea Districtuală din Moscova care a acordat divorțul a decis că Potanina ar trebui să primească un sfert din salariul fostului său soț, sau 8,5 milioane de ruble pe lună (162.000 dolari) în plățile de sprijin pentru fiul lor adolescent.

Patru luni mai târziu, aceeași instanță a decis că 50 la sută din această sumă ar trebui să fie plătită direct în contul bancar al fiului lor minor.

Prima audiere este programată să aibă loc la 1 iulie iar în cazul în care instanța îi dă câştig de cauză, Potanina va deveni cea mai bogată divorțată din Rusia, înlocuind-o pe Yelena Rybolovleva, fosta soție a regelui îngrășămintelor chimice Dmitri Rybolovlev, care i-a fost atribuită suma de 4500000000 dolari.

În schimb, instanțele ruse au decis împotriva fostelor soții ale oligarhilor ruşi. În 2003, Yelena Novitskaya, fosta soție a magnatului oțelului, Alexei Mordasov, a cărei avere a fost estimată de Forbes, la 13 miliarde dolari în 2015, a pierdut partajul averii la instanţa din orașul Cherepovets.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top