„Întâmparea din Salisbury se deosebește de toate celelalte anterioare prin vizibilitatea sa. Înainte au mai fost, multe: uciderea lui Litvinenko, uciderea lui Iamadaev etc. Dar atunci, Rusia nu era încă un paria la nivel global (unu), împotriva conducerii acesteia nu s-a acumulat atâta iritare (doi) și în spațiul public lipseau dovezi atât de evidente a vinovăției (trei), desi nici atunci nu exista vreo îndoială despre cine a facut-o” – scrie politicianul Dmitri Gudkov, pe pagina sa de Facebook.

„Chiar și atacul asupra avionului de pasageri ”Boeing” – cu toate încercările de a declara că “Rusia este nevinovată”, nu a provocat o astfel de reacție împotriva lui Putin și a anturajului său – în ochii lumii ei nu erau atât de evident legati de crimele în masă.

Iar aici numai „Komsomolskaya Pravda” se mai poate îndoi de unde a venit ordinul direct. Și, ca  consecință – transformarea conducerii țării într-un banal grup de crima organizata, cu executanți, clienți și complici (MAE, ce parere ai despre noul statut conform Codului penal?).

Astfel, Putin are acum o singura alegere.

1. El continuă să se faca ca ploua: eu nu sunt eu, „Noviciok” nu este al meu. În acest caz, el se va plasa într-o situație chiar mai rea decât colegul său din Coreea de Nord. Toti oamenii din anturajul sau devin lipsiti de respect, cu active străine solide, dar complici care își ascund copiii și prada jefuită.

2. Putin sacrifică pe cineva. Chiar pe același Șoigu sau pe adjunctul lui, care – va vine sa credeti – l-au înșelat pe președinte. Reputația lui Putin in lume puțin probabil să fie salvată, dar în schimb îi va oferi posibilitatea sa se disocieze de povestea din Salibury. Vor aparea insa alte probleme, în interior – un astfel de gest va da anturajului semnalul clar ca oricine este sacrificabil, produs de consum.

Desigur, prima opțiune este mult mai probabila – și același anturaj ar trebui deja sa sara din acest tren. El a pornit deja, dar inca nu a prins viteza prea mare.

Dar, în general, eu nu îi invidiez pe cei care sunt acum la putere: liberalii, conservatorii – toți ar putea sa fie unsi cu acelasi ”noviciok”. Iar tăcerea este un semn al acordului. Și tacerea mieilor, care așteaptă cu groaza pe „Petrov” cu „Boșirov” – de asemenea.”

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Dmitri Gudkov: „Zugzwangul lui Putin”

  1. bogdan spune:

    Povesti cu porci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top