Putin teroristRecent, în mass-media a aparut știrea despre colonelul tadjic care a plecat să lupte de partea „Statului Islamic” (ISIS). El a explicat într-o declarație motivele pentru trecerea de partea teroriștilor islamici și ISIS și a cerut tuturor musulmanilor credincioși să înceteze lucrul pentru necredincioșii din Rusia, și să se alăture armatei islamiștilor, scrie editorialistul Radio Liberty, Dmitri Sincenko.

Redam mai jos textul iintegral

„Mass-media ucraineana, ca şi cele mai multe publicatii ale lumii, nu au acordat stirii prea mare importanță. Și în zadar, pentru că are o relevanță directă în conflict global actual care sta sa izbucneasca în lume, și războiul din Donbas, parte a acestui razboi mondial.

Analiștii rareori leaga cele două războaie – ucrainean și din Orientul Mijlociu, în ciuda faptului că acestea au multe în comun.

1. În ambele războaie lupta se desfasoara împotriva armatelor teroriste;

2. Ambele armate teroriste sunt format în principal în afara granitelor țărilor care lupta;

3. Ambele armate teroriste sunt sprijinite de Moscova.

Ultimul punct, de regula cauzeaza cele mai multe probleme. Și dacă în cazul război ucraineano-rus totul pare a fi clar, ramane intrebarea de ce Putin ar susține terorismul islamic.

la prima vedere, ISIS luptă şi împotriva aliaților Rusiei – regimul Assad din Siria și forțele iraniene din Irak. De ce sa creezi de la zero o noua grupare terorista, dacă puteți utiliza în același scop regimurile autoritare ale statelor prietene?

Raspunsul este foarte simplu. De fapt, a aliații nu sunt chiar atât de prietenosi și precise – nu sunt de încredere. În ciuda prieteniei declarate, fiecare stat are propriile interese, și, de multe ori acestea se contrazic.

În același timp, avantajul absolut al statelor cvasi-teroriste este invulnerabilitatea lor sancțiunilor internaționale, pentru că ele formal nici nu sunt state.

Ce beneficii practice are Rusia de pe urma razbiului din Orientul Mijlociu?

– Cu cat mai multe state petroliere sunt implicate in razboi, cu atat mai tare creste prețul petrolului.

– Pentru a distrage atenția Occidentului de la războiul din Ucraina. De exemplu, asistența SUA pentru combaterea ISIS este de cateva ori mai mare decât asistența acordata Ucrainei în războiul cu Rusia și formațiunile sale teroriste din Donbas.

– În plus, atacurile teroriste ale islamiștilor din Europa consolideaza poziția partidelor de extremă dreaptă, care sunt, de asemenea, susținute de Rusia.

– ISIS este utila pentru ca ii atrage pe teroriștii musulmani rusi sa se manifeste departe de Rusia;

– Slăbirea mișcărilor de eliberare națională din Federația Rusă.

– Crearea unui Centr al terorismului internațional.

Nu vor fi surprins dacă în viitorul apropiat ISIS, „Hamas”, „Al-Qaeda”, grupul „talibanilor” din Yemen, Somalia, Egipt sa se reuneasca. Astfel, Rusia va avea un aliat puternic, care va acționa numai în interesul sau.

Diferenta celui de-al treilea război mondial de ultimele a de faptul  că acesta nu va declara de nimeni. El a început deja … Acesta este un război al terorismului si statelor care au decis să-l conducă, împotriva lumii civilizate”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top