Tensiunile dintre Ucraina și Federația Rusă în Azov și Marea Neagră vor continua să crească „deoarece fiecare dintre părți va afirma dreptuL suveran și de mișcare liberă pe mare”, se arată într-un raport al comunității americane de informații privind principalele amenințări cu care se confruntă lumea, citat de Voice of America.

Raportul a fost prezentat pe 29 ianuarie de către Dan Coats, Director of National Intelligence (DNI).

„Tensiunile în relațiile bilaterale vor continua să se intensifice în Mările Neagra și Azov, deoarece fiecare dintre părți va afirma drepturi suverane și de libertate pe mare. Federația Rusă va continua destabilizarea militară, politică și economică a Ucrainei pentru a împiedica eforturile Kievului de a se integra în UE și de a consolida legăturile cu NATO”, a spus Coats.

„Interceptarea de către Rusia a navelor ucrainene în strâmtoarea Kerci și arestarea echipajelor in noiembrie 2018 demonstrează disponibilitatea Federației Ruse de a restrânge libertatea de navigație a Ucrainei în regiune și de a exercita presiuni politice asupra conducerii țării, în special în ajunul alegerilor din Ucraina din acest an”, se arată în document.

„Kremlinul va încerca să mențină și, dacă este posibil, să-și extindă influența în țările fostei Uniuni Sovietice, despre care crede că aparține sferei sale de influență”, se mai arata in raportul serviciilor americane de informații.

O invazie pe scară largă a Federației Ruse în Ucrainei este considerata de către serviciile de informații americane „posibila din punct de vedere operațional, dar puțin probabilă în 2019”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to DNI: În Azov și Marea Neagră vor continua să crească tensiunile dintre Ucraina și Rusia

  1. xyulescu spune:

    Stirea asta este la fel cu aceea care ne anunta ca in primavara va ploua!

    Pai cum sa nu creasca tensiunile cand bestii fasciste benderiste sunt sustinuite de marii crimnali hitlersisti ai planetei, cei care la fel ca Hitler doresc sa ocupe toate tarile planetei ca apoi sa le distruga ca sa ramana doar cca 500 de milioane de sclavi si bineinteles rasa lor inferioara de ticalosi spurcati care nu sunt in stare sa tina pieptul concurentei tehnologiei si inteligentei creatoare a popoarelor civilizate ale Europei, motiv ptr care doresc sa distruga Europa prin arma migratiei in masa!

  2. bogdan spune:

    Porcii invadatori si criminali trebuiesc dati afara din toate Organizatiile si Forumurile din Lumea Civilizata deoarece ei fac parte din Epoca de Piatra ! Inteleg doar de ciomag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top