Președintele moldovean Igor Dodon a anunțat astăzi că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la așa-numita lege „anti-propagandă”. Într-o postare pe Facebook, Dodon a explicat că în opinia sa legea „atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituție și Convenția Europeană a Drepturilor Omului și anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a.”.

Controversata lege este un amendament la Condul Audiovizualui, care poate duce la interzicerea retransmiterii în Republica Moldova a programelor rusești de radio și televiziune „cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic”.

Amendamentul a fost propus de Partidul Democrat de guvernământ, iar autorii spun că are scopul să apere „securitatea informațională” a Republicii Moldova în fața unor „eventuale tentative de dezinformare și manipulare din exterior”.

Actul normativ a fost votat de Parlament la 7 decembrie, și din nou la 22 decembrie, după ce președintele Dodon a refuzat să-l promulge.

Potrivit modificărilor propuse, știrile si talk-show-urile difuzate de posturile de televiziune și radio din Republica Moldova pot fi produse numai în UE, SUA, Canada și în țările care au ratificat convenția privind televiziunea transfrontalieră (Rusia nu a ratificat-o).

Pentru încălcarea acestei prevederi, radiodifuzorii vor fi amendați cu 2.300-4.000 $, iar pentru recidiva – 4.000-5.800 $.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Dodon sesizează Curtea Constituțională în problema legii ”anti-propaganda”

 1. ANTIPUTIN spune:

  DODON ESTE CANCEROS
  ARE’N GUSA, ROSU SOS
  INSTILAT DE TOVUL TAR
  SA MI’L TINA PE MAGAR
  LA DISCRETIE, SUB TALPA
  ALTFEL IN SIBERIA LA SAPA !

 2. bogdan spune:

  E greu de inteles de ce godakul ala de Dodonka nu se duce sa ramana definitiv in cocina Ospiciul Lumea rusa ?! De ce spurca inca taramuri romanesti cu duhoarea si grohaiala lui ? – daca mai traia Stefan il scurta de un cap !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top