smolensk-kachinskiy-catastrofaLa editura berlineza Econ a fost lansata cartea celebrului jurnalistul german, autor a numeroase investigații jurnalistice în domeniul crimei organizate din Europa de Vest si Rusia – Jurgen Roth, „Dosarul Secret C: Smolensk, MH17 și războiul lui Putin din Ucraina”.

MH17 este numărul zborului efectuat de aeronava „Boeing” a companiei Malaysia Airlines, doborâta în ​​estul Ucrainei in vara anului 2014.

Radio Libberty a realizat un interviu cu autorul, pe care il redam mai jos.

– Contine noua carte fapte necunoscute, sau este o nouă interpretare a celor deja cunoscute?

– Exista fapte noi. Dar, în primul rând, aș spune că numele cartii descrie succesiunea evenimentelor. Aceasta carte nu este doar despre moartea lui Kaczynski (presedintele Poloniei) de acum 5 ani. Este vorba despre politica Kremlinului în general, politica de minciuni a lui Vladimir Putin. Aceste particlaritati ale politicii Kremlinului sunt demonstrate in exemplul tragediei din Smolensk, pe exemple anterioare, precum și din războiul din Ucraina. Acest fir roșu traverseaza toata cartea. Acum, despre faptele noi. Astăzi putem spune cu certitudine că documentul care prezinta rezultatele anchetei oficiale ruse, în unele locuri este neadevărat, conține manipulare. Există indicii ale surselor din cadrul serviciilor de informații din Germania, ca la bordul avionului a existat o explozie, sau chiar două, și că aceste explozii au fost rezultatul unei operațiuni secrete a FSB. Există o mulțime de dovezi care, de asemenea, vorbesc despre existenta unei explozii la bord. De asemenea, este dovedit că asupra piloților nu s-a facut nicio presiune, se probeaza că ancheta medico-legală a rămășițelor celor morți contine falsuri. Experții independenți in medicina legala nu au avut acces la o parte din rămășițe.Jürgen_Roth
Pe scurt, există multe indicii că zborul și accidentul aviatic nu au fost o tragedie obișnuita, ci rezultatul unui sir de actiuni si manipulari care au dus avionul la prăbușire. Nu am o dovadă concludentă a acestui fapt, ea cu siguranta nu va fi găsita, dar contradicțiile din versiunea oficială a ceea ce s-a întâmplat sunt atât de mari și atât de evidente, încât se impune o anchetă internațională independentă. Dar această anchetă a fost de la bun începutrespinsă atât de ruși cat și de partea poloneză.

– Cartea confirma în continuare versiunea ca la locul accidentul a acționat o echipa care a lichidat supraviețuitorii?

– Există dovezi noi prezentate de experții legiști internaționali, sau mai degrabă americani, care au studiat și investigat special fotografia unui trup de la locul accidentului. Experții au vazut pe fotografie un corpul unui om cu o plaga impuscata în zona capului. Problema este că acest trup nu exista și că această concluzie s-a facut numai pe baza studiului fotografiei. Așa că am publcat cu precauție aceasta constatare, care este doar o proba care necesită un studiu mai aprofundat. Trebuie amintit că versiunea conspiraționista a accidentului este larg răspândită în Polonia, iar eu încerc să descopar greselile ambelor părți și sa evidentiez contradicțiile ambelor. Puțini știu că există specialisti recunoscuti la nivel internațional, atât în ​​Polonia și în Statele Unite și Australia, care și-au exprimat în mod convingător îndoielile cu privire la versiunea oficială, concluzii și explicații, dar ei nu au fost luati în serios în Polonia.accident Smolensk

– S-au scris despre rolul controlorilor de trafic aerian, care au ghidat avionul la aterizare. Cum vedeți rolul lor?

– Lucrurile raman neclare. Există diverse evaluari ale indicatiilor primite de echipaj de la controlorii din turn. Aceste indicatii, în special cu privire la decizia de aterizare sa nu, au venit de la Moscova și nu de la controlorii de la Smolensk. În aceste discutii intre aeronava si cei de la sol au fost anuntate date diferite privind altitudinea la care se afla avionul. În turnul de control al aeroportului domnea haosul, dar înregistrarea discutiilor s-a pierdut si nu mai poate fi cercetata.

– De ce crezi că Putin a ordonat doborarea aeronavei, dacă presupunem că acest lucru a fost făcut la ordinele lui?

– Nu cred că a existat un ordin direct de la Putin. Potrivit uzantelor impuse chiar de Putin, el nu formuleaza niciodata ordine directe. Voința sa politică se realizează prin alte mecanisme care pot fi văzute în povestea cu uciderea lui Nemțov, și chiar mai devreme, în istoria bombardamentelor din 1999. Atunci, in spatele acelor evenimente a fost cu siguranta FSB, dar cei care ar putea depune mărturie nu mai sunt in viata.

Lech Kaczynski și partidul său național-conservator a fost, în 2008, 2009, 2010, adversari ai politicii Kremlinului și, nimeni pana la Kaczynski nu a fost în Polonia la fel de anti-rus. Al doilea element a fost contractul cu Gazprom, extrem de avantajos pentru Rusia, dar pe care Lech Kaczynski nu a vrut să-l semneze, și, pe care, imediat după accident, l-a semnat premierul Donald Tusk. Toate acestea ar putea fi motivul eliminarii presedintelui polonez, dar nu explicație. Dar este clar că Lech Kaczynski și partidul său îl enervau foarte mult pe Putin. Kaczynski a căutat o alianță cu statele baltice, o alianță împotriva Rusiei, și, desigur, a fost un fir de nisip în ochii liderului rus Vladimir Putin.

– Credeti ca exista vreo legătura dintre povestea cu Kaczynski și acțiunea în continuare a Rusiei lui Putin în Crimeea și Ucraina?

– Da, văd și demonstrez în cartea mea aceasta legatura. Deja în povestea cu aeronava lui Kaczynski a fost dezlănțuita o campanie de propagandă, care astazi poate arata inofensiv în comparație cu ce a vazut lumea in timpul anexarii Crimeei sau a acțiunilor Rusiei din Ucraina în sprijinul separatiștilor. Dar, propaganda, politica sistematica de minciuni şi falsuri, Putin a inceput-o la Smolensk. În carte fac un istoric al actiunilor lui Putin și arat că a fost întotdeauna în sistemul lui aceasta combinație de minciuni și dezinformare. Cel mai clar a fost demonstrata aceasat combinatie in povestile cu Crimeea și Ucraina. Daca dezastrul cu avionul lui Kaczynski ar fi avut loc nu în urmă cu cinci ani, când relațiile dintre Rusia și Occident erau foarte bune, iar Putin avea reputatie de politician de încredere, ci acum, acest fapt ar fi declansat scanteia marelui razboi. Și nu este o coincidență faptul că președintele rus amenință tot mai des cu utilizarea armelor atomice. Toate acestea sunt o tendință foarte periculos, o dezvoltare periculoasa, și nu stiu cumar trebui sa reactioneze Occidentul.crimeea

Cum apreciați acțiunile și declarațiile politicienilor germani, a guvernului german față de Rusia și Putin? Cum apreciați politicile Angelei Merkel în acest sens?

– Mi-as împărți atitudinea fata de cele două părți ale taberei guvernamentale. Angela Merkel promoveaza în opinia mea o politică coerentă și echilibrată. În rândurile social-democraților exista insa multi politicieni pro-Putin, cum ar fi fostul prim-ministru al Brandenburgului Matthias Platzeck. Sau figuri precum fostul cancelar, Gerhard Schroeder, încă mai cred că Putin este un partener de încredere. Aceste poziții sunt rezultatul faptului că politicienii nu văd alternative presiunilor diplomatice sau economice, și nimeni nu vrea război, pentru că acesta va duce la sfârșitul lumii noastre. Dar problema este că Vladimir Putin este imprevizibil, este imposibil să se calculeze logica sa. Cel puțin Angela Merkel înțelege acest lucru acum. În ceea ce privește social-democrații și pe ministrul afacerilor externe Steinmeier, nu sunt foarte sigur ca el intelege asta.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Dosarul secret al lui Jürgen Roth. Legătura dintre cele două accidente aviatice – Smolensk şi Doneţk

  1. s spune:

    și nimeni nu vrea război, pentru că acesta va duce la sfârșitul lumii noastre —-> asa este!

    si la asta se mai adauga presiunea ISIS si gata cu lumea civilizata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top