vedomostiCompania Dow Jones – editorul The Wall Street Journal – și grupul britanic FT au anunțat vânzarea acțiunilor detinute la una dintre cele mai importante publicatiii de afaceri din Rusia- Vedomosti. Cumparatorul este fostul director general al „Kommersant” Demian Kudriavţev. Acum Kudriavţev detine 33,3% din „Vedomosti”. Este de așteptat că tranzacția se va încheia înainte de sfârșitul anului.

„FT și WSJ continua acordul de licență cu Vedomosti privind distribuirea de conținut” – au declarat companiile, explicând iesirea din actionariatul ziarului de noile restricții legislative privind dreptul de proprietate străină în mass-media rusă.

În prezent, FT Group detine 33,3% din firma cipriota Delovoi Standard, careia îi aparține „Business News Media” – editorul „Vedomosti”. Aceleași proporții sunt detinute de Dow Jones (editor al Wall Street Journal) și fostul director general al editurii „Kommersant”  – Demian Kudriavţev.

Motivul pentru vânzarea actiunilor „Vedomosti” catre un investitor  rus este adoptarea, în octombrie 2014, a unor amendamente la legea rusă privind mass-media. Actul normativ limiteaza detinerile straine in mass-media ruse la maxim 20%. Modificările intră în vigoare de la începutul anului 2016. Companiile de mass-media străine au termen până în 2017 sa aduca structura de actionariat în conformitate cu noua lege din Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top