draghiSancţiunile reciproce dintre Uniunea Europeană (UE) şi Rusia, iniţiate în contextul crizei din Ucraina, au exercitat o influenţă nesemnificativă asupra zonei euro în general, cel mai tare fiind resimţite de republicile baltice şi Finlanda, a declarat, într-un interviu acordat jurnaliştilor lituanieni, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, potrivit  ITAR-TASS.

Potrivit preşedintelui BCE, influenţa negativă a embargoului rusesc se va răsfrânge cel mai mult asupra republicilor baltice şi Finlandei, dat fiind „relaţiile mai strânse ale acestora, comparativ cu alţi membri ai zonei euro, cu statele estice vecine”.

Mario Draghi este convins că „familia europeană este capabilă să asigure o mare securitate” în domeniul economic, inclusiv prin măsuri de ajutorare a producătorilor din domeniul agricol, ale căror exporturi sunt afectate de embargoul impus de Rusia.

„Zona euro reprezintă o piaţă imensă, ale cărei posibilităţi vor permite redresarea după pierderile suferite pe piaţa din Rusia”, a spus Draghi.

Unul dintre instrumentele care ar înlesni acest lucru este, în cazul Lituaniei, trecerea, din 2015, la moneda europeană. Luând cuvântul în cadrul „mesei rotunde” dedicate acestui subiect, preşedintele BCE a subliniat că aderarea Lituaniei la zona euro „constituie o dovadă a faptului că atractivitatea euro se menţine”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top