mcroelectronicaRusul Alexandr Fiscenko a fost condamnat de o instanța de judecată din SUA la 10 ani de închisoare pentru exportul ilegal de microelectronică în Rusia. Însă acuzațiile de spionaj împotriva rusului au fost retrase. Bloomberg explică acest lucru prin faptul ca Fiscenko i-a scris judecătorului o scrisoare în care îl asigura că ”iubește America”.

Directorul general al Arc Electronics, Alexandr Fiscenko a fost condamnat de o instanță din Statele Unite la 10 ani de închisoare, potrivit Bloomberg. El a fost acuzat de export ilegal de microelectronică high-tech în Rusia.

Dandu-se drept companie producătoare de semafoare, Arc Electronics a achiziționat componente electronice, dintre care unele au ajuns in final în mâinile forțelor armate rusești, inclusiv microprocesoare folosite în sistemele de ghidare și în alte arme.

In plus, scrie Bloomberg, Fiscenko i-a ajutat pe militarii ruși sa obtina un sistem radar, care este instalat în avioanele de luptă cu scopul asigurarii țintirii multiple. Procurorul a declarat în instanta că Rusia „cu disperare a încercat sa obțina aceasta tehnologie, deoarece înregistreaza o intarziere de peste 10 ani”.

De altfel, judecatorul nu a gasit in acțiunile lui Fiscenko vreun indiciu ca acesta a desășurat activități de spionaj. „Intenționat sau nu, dar unele dintre aceste componente de înaltă tehnologie au ajuns la forțele armate rusești. Dumnezeu știe cum va afecta acest lucru viitorul nostru și al lor. În ceea ce priveste întrebarea dacă dl Fiscenko a fost sau nu spion, nu există nicio dovadă cîn acest sens”.

Înainte de condamnarea sa, Fiscenko i-a transmis judecătorului o scrisoare în care a afirmat că „iubește America” și că nu a vrut să cauzeze prejudicii. Potrivit lui, el doar a derulat o „afacere nepotrivită într-un moment nepotrivit”, menționează Bloomberg.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to ”Dragostea pentru America” l-a salvat pe un rus de acuzația de spionaj

  1. bogdan spune:

    idioti utili se gasesc peste tot…trebuie doar sa-i cauti si sa-i stimulezi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top