refugiatiPolonia nu este pregatita, la fel ca alte state din UE, să primeasca migranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, deoarece este ocupata cu pregătirile pentru un aflux de refugiați provenind din Ucraina, a declarat într-un interviu acordat ziarului german Bild, președintele polonez Andrzej Duda.

Corespondentul Bild, menționând că, în prezent, Europa este amenințată de un val de imigranți din Africa, Siria, Irak, iar Germania, până la sfârșitul anului, va fi probabil forțata să accepte aproximativ 800 de mii de refugiați, l-a întrebat pe Duda dacă Polonia va lua parte la rezolvarea problemei. Liderul polonez a spus că toate țările UE trebuie să fie în primul rând unite în lupta cu contrabandiștii care organizează fluxurile de imigranți ilegali. Apoi Duda a chemat UE să lupte cu rădăcinile problemei, în special în acele țări din care pleaca refugiații.

Polonia, ca membru al Uniunii Europene își exprimă solidaritatea cu alte țări în problema imigranților, dar Varșovia are probleme specifice asociate cu conflictul din Ucraina, a declarat Duda.

Potrivit președintelui, cat timp în regiune nu încetează războiul, mii de ucraineni vor continua să fugă din țară, în special în Ungaria și Polonia. „Deja există semne că mai multe sute de mii de ucraineni vor să vină la noi”, – a declarat liderul polonez, menționând că alte țări europene ar trebui să i-a acest lucru în considerare.

duda„Vrem să fim solidari cu Europa, dar, de asemenea, dorim ca Uniunea Europeană sa fie solidara cu noi, – a spus președintele. Avem o continuare a conflictului. Dacă in urma escaladariim refugiațiii vor abandona zonele devastate de război, dorind să părăsească țara lor, ei vor veni în Polonia. Sunt deja mii de cetățeni ucraineni în Polonia. Vin și cauta să-și legalizeze șederea aici. Aceasta este o problemă care deja ne afecteaza”, – a declarat liderul polonez.

În același timp, el a recunoscut că şi problemele migranților in sudul Europei și a refugiaților din Siria trebuie să fie abordate, dar Europa are nevoie să se angajeze în lupta cu cauzele migratiei.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top